Πανικός στο Ποτάμι, «αδειάζουν» τον υπεύθυνο δικαιοσύνης

Στροφή 180 μοιρών πραγματοποιεί ο επικεφαλής του Ποταμιού Στάυρος Θεοδωράκης μετά την χτεσινή τοποθέτηση του υπεύθυνου του Τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του κόμματος Παύλου Ελευθεριάδη.

Ο Ελευθεριάδης σχολιάζοντας την τροπολογία που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Τρίτης ανέφερε ότι “η πρόταση του Σύριζα είναι η στην πράξη κατάργηση της φυλακής”.

Πρόκειται για το ίδιο στέλεχος του Ποταμιού, το οποίο με παλαιότερο κείμενό του στο Foreign Affairs εξέφραζε την πικρία του για την αύξηση των δαπανών υγείας επί κυβερνήσεως Καραμανλή και δήλωνε ψευδώς ότι η Ελλάδα είχε πάνω από ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους.

Εν τω μεταξύ αίσθηση έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία του κόμματος να ανοίξει το θέμα της δημιουργίας ιδιωτικών φυλακών με ψηφοφορία στο site του.

Στις ΗΠΑ υπάρχουν καταγγελίες για δικαστές που χρηματίζονται από μεγαλο-εργολάβους προκειμένου να στέλνουν περισσότερους «πελάτες» στις ιδιωτικές φυλακές ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για την μετατροπή των κρατουμένων σε σκλάβους που εργάζονται μέσα σε τέτοιες φυλακές για μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες.

Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το κόμμα του, ο Θεοδωράκης ανέβασε το παρακάτω κείμενο στο Protagon στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζει τη λύση που δόθηκε σαν δική του ιδέα:

«Το είπαμε από την πρώτη στιγμή, το λέμε ξανά τώρα: «Να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος 4205 του 2013 για την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων που βγαίνουν με άδεια.

Τα ‘’βραχιολάκια’’ θα επιτρέψουν τη διεύρυνση του θεσμού των αδειών, χωρίς τον φόβο των αποδράσεων». Αυτή ήταν η πρώτη μας δήλωση όταν ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και προσθέταμε: «Ο Ρωμανός έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση. Όχι επειδή κάνει απεργία πείνας, ούτε επειδή το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε έγινε στο όνομα κάποιας ‘’ιδέας’’, έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση γιατί οι κρατούμενοι δεν είναι ζώα». Τα παλιά κόμματα βέβαια προτιμούσαν όλες αυτές τις μέρες τα συνθήματα από τις λύσεις.

Και οι βουλευτές του νέου λαϊκισμού ‘’είχαν στήσει χορό’’ γύρω από το κρεβάτι του απεργού πείνας μήπως κερδίσουν καμιά ψήφο. Τώρα όμως που τους τελείωσαν τα συνθήματα και ο Ρωμανός είναι στο παρά πέντε, όλοι θυμήθηκαν την πρόταση του Ποταμιού και ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος για τα ‘’βραχιολάκια’’. Ακόμη και ο υπουργός Δικαιοσύνης που θα ‘πρεπε να απολογείται γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος για τα ‘’βραχιολάκια’’ τώρα εμφανίζεται ως… μέρος της λύσης! Είναι όμως μέρος του προβλήματος. Ένα ξεπεσμένο σύστημα που δεν αποφασίζει και δεν τολμά.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, θα μου πείτε. Ναι, ας αναλογισθούν όμως πόσο ζημίωσαν όλοι τους, για άλλη μια φορά την κοινωνία με την επιπολαιότητά τους, αυτές τις 30 μέρες».

 

Τη θέση του για τον Νίκο Ρωμανό είχε εκφράσει παλαιότερα και άλλο στέλεχος του Ποταμιού, ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός κάνοντας λόγο για “διαταραχή” του απεργού πείνας. Να σημειωθεί ότι οι θέσεις του βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχεία με το νεότερο κείμενο του αρχηγού του κόμματος :

  1. Σέβομαι την αυτοκαταστροφή. Είναι μία διαταραχή, αλλά όχι ιδεολογία. Λυπάμαι, αλλά επειδή κάποιος, μοναχός του, διάλεξε έναν λόγο για να πεθάνει, δεν σημαίνει ότι ο λόγος αυτός είναι αναγκαστικά ιερός για όλους. Γεμίσαμε ιερά και όσια και στο τέλος δεν σεβόμαστε τίποτα.
  2. Ο γονιός που το παιδί του πιάνει όπλο είναι αποτυχημένος και θα έπρεπε να ντρέπεται. Η υπερηφάνεια για τον γιο οπλοφόρο είναι μια ενοχή, που δεν επανορθώνει το έλλειμα ανατροφής αγαπητέ πατέρα. Έσπειρες ανέμους και θέρισες θύελλα. Ζήσε τώρα με αυτό.
  3. Δεν θα κάνω ορμήνειες σε κάποιον που ανά πάσα στιγμή ακροβατεί στο κενό. Και οργισμένος να είμαι μαζί του, θα περιμένω να συνέλθει. Αλλά όλοι όσοι τον αγκάλιασαν απροκάλυπτα και άνευ όρων, καλό θα ήταν να του πουν να βάλει και λίγο μυαλό. Και εννοώ την Αριστερά που ίπταται σε ένα δικό της αλλοπρόσαλλο κόσμο.
  4. Πραγματικά θέλετε να μιλήσουμε σταράτα; Πιστεύετε ότι η φοίτηση σε ελληνικό ΤΕΙ είναι δικαίωμα που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο; Σε ελληνικό ΤΕΙ;;;; Ωραία, ας σκεφτούμε την εικόνα: Φρουρούμενος και συνοδευόμενος μπαίνει στο αμφιθέατρο. Αναρχομπάχαλοι και λοιποί τον επευφημούν. Πιστεύετε ότι θα γίνει έστω κάποιου είδους μάθημα με την παρουσία του; Και άιντε, από πίσω, να ακολουθάνε καμιά δεκαριά ακόμη κρατούμενοι και γίνεται το Κορυδαλλός-ΤΕΙ, Κολιάτσου-Παγκράτι. Θα σωφρωνιστούν με το πτυχίο οι φυλακισμένοι; Εάν το πιστεύουμε ακράδαντα, προτείνω να ανοίξει πανεπιστήμιο μέσα στις φυλακές. Με κάθε έδρα: Φιλοσοφική, Θεολογία, Μαθηματικό, Χημικό, Νομική, Ιατρική και σύντομα και Πολυτεχνικό.
  5. Κανείς δε μπορεί να συλλάβει τη γενική εικόνα. Καθένας θέλει το δικό του μπαϊράκι να επικρατεί. Δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση συνεννόησης. Ή όλα ή τίποτα. Ο αντίπαλος πρέπει να ηττάται ολοκληρωτικά. Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Ή μάλλον, όλες οι γραμμές είναι κόκκινες. Σύντομα και από αίμα.
  6. Η κοινωνία μας είναι ατέλειωτα αντιπαιδαγωγική. Οι Έλληνες είναι “παιδιά” μέχρι τα σαράντα. Εικοσιενός ετών είχανε οικογένειες και βγάζανε μεροκάματο, τώρα είναι “επαναστάτες”. Στην Ελλάδα είσαι ό,τι αναρτήσεις στα δίκτυα.

adiasistos_gia_romano

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ