Αυτά δεν είναι τα μάτια μας
Αυτά δεν είναι τα μάτια μας

Ένα νηπιαγωγείο επιστρατεύει ακόμα και τα playmobil του υπέρ των προσφύγων! (pics)

Πηγή: Plasticobilism Facebook Page

Έχε το νου σου στο παιδί

Ό,τι πιο σημαντικό, ουσιαστικό και συγκινητικό έχει συμβεί από την αρχή αυτού του project είναι αυτά εδώ τα έξι συγκλονιστικά έργα. Είναι οι δημιουργίες 20 παιδιών ηλικίας 5 και 6 ετών, που με την εξαιρετική καθοδήγηση και αρωγή της νηπιαγωγού τους, Ειρήνης Ασβεστά, θέλησαν να εκφραστούν χρησιμοποιώντας τα playmobil τους και να μιλήσουν για το προσφυγικό έτσι όπως το βλέπουν μέσα από τα αθώα μάτια τους.

Το αποτέλεσμα είναι απίστευτο, καθηλωτικό και αφοπλιστικό. Η δε αλήθεια τους μοναδική και αποστομωτική.
Οι τίτλοι είναι αυτοί που έδωσαν τα ίδια τα παιδιά και ακόμα κι αυτοί σε αφήνουν άναυδο. Όπως σε κάνουν και να ελπίζεις για το μέλλον αυτού του κόσμου.

Θέλω ολόψυχα να ευχαριστήσω αυτά τα υπέροχα παιδιά του 4ου Νηπιαγωγείου Ελευθερούπολης Καβάλας που μου έστειλαν τα αριστουργήματά τους, τα οποία θα εκτεθούν και στη φωτογραφική έκθεση του διημέρου εκδηλώσεων Καβάλας, που θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Απριλίου 2016 στην πλατεία Καπνεργάτη (το link για το σποτ της εκδήλωσης: https://drive.google.com/…/0B-cc3qQ2W6OcRlloOHVleEl6UHM/view).

Τα ονόματα των 20 αυτών μεγάλων μικρών καλλιτεχνών είναι:
ΡΟΔΙΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ, ΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΙΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΣΟΦΙΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ-ΡΑΦΑΗΛ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΚΕΙΣΙ, ΠΑΡΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΖΕΙΣΙ ΚΑΙ ΤΖΟΙ.
Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, αλλά και στη δραστήρια νηπιαγωγό τους που βρήκε αυτόν τον τρόπο, για να φέρει τα παιδιά της κοντά στα χιλιάδες συνομήλικά τους προσφυγόπουλα και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Ελπίδα από αγκάθια
Ελπίδα από αγκάθια

 

 

Ευρώπη για πρόσφυγες
Ευρώπη για πρόσφυγες

 

 

Νοιαζόμαστε ή ψαρεύουμε;
Νοιαζόμαστε ή ψαρεύουμε;

 

Περάστε! No border
Περάστε!

 

Τα παιδιά αξίζουν!
Τα παιδιά αξίζουν!

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ