Ο Τσίπρας και τα 600.000 ευρώ στον Ψυχάρη

«Όταν κλείνουν νοσοκομεία, γιατί δεν έχουμε να δώσουμε 23 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια στιγμή όμως για κάποια κτίρια που είναι απέναντι από το Αιγινήτειο και το Αρεταίειο χαρίζουμε 100 εκατομμύρια σε εγγυήσεις, στο Μέγαρο Μουσικής… πρέπει να αποφασίσουμε τι προέχει. Η κοινωνική συνοχή; Να προασπίσουμε τον αδύναμο ή να προασπίσουμε τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών της οικονομική ολιγαρχίας αυτού του τόπου;»

Αυτά έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ν.Χατζηνικολάου πριν γίνει πρωθυπουργός (δείτε το βίντεο).

Όπως προκύπτει όμως από έγγραφο της διαύγειας με ημερομηνία 21/08/2015 (μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των εκλογών) το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε επιχορήγηση 600.000 ευρώ στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Την απόφαση σχολίασε η βουλευτής Ραχήλ Μακρή λέγοντας ότι «στις 20 Αυγούστου αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του Μεγάρου Μουσικής και σήμερα διαβάζουμε διθυραμβικά σχόλια για τον κ. Αλέξη Τσίπρα από τις εφημερίδες του κ. Ψυχάρη που συνδέεται με το Μέγαρο Μουσικής. Προκαλεί υποψίες να εκχωρεί ένα τόσο μεγάλο ποσό την ώρα που υπάρχει κίνδυνος να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς βιβλία».

Παρεμβαίνοντας η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου συμπλήρωσε πως «προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι για δεύτερη φορά σε έντυπα του κ. Ψυχάρη διαλαμβάνεται προειδοποίηση πως ο κ. Στουρνάρας δεν θα προσέλθει στην επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση Siemens».

Η στιχομυθία έλαβε χώρα κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που αναβλήθηκε ωστόσο λόγο… έλλειψης απαρτίας.

Απαντώντας, το Μέγαρο Μουσικής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ανακοίνωση εξέδωσε το Μέγαρο Μουσικής απαντώντας στα δημοσιεύματα που αφορούν την επιχορήγησή του.

“Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο που αφορούν επιχορήγηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

1. Πρόκειται για ποσό 600.000 ευρώ που αποτελεί τμήμα της ετήσιας λειτουργικής επιχορήγησης, η οποία περιλαμβάνεται στον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΠΟ για το 2015 και εκταμιεύεται παγίως με μερικές καταβολές κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

2. Η επιχορήγηση αυτή, των 600.000 ευρώ, θα διατεθεί αποκλειστικά για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Οργανισμού προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ, καθώς και για τη μερική εξόφληση οφειλομένων μισθών προσωπικού”.

megaro1

megaro2

 

TaNeaI

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ