ΑΦΙΣΑΚΙ

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ για τις απειλές φίμωσης του Unfollow

Κείμενο του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δ.Τρίμη για τις καθημερινές πλέον απειλές στελεχών της ΝΔ για εισαγγελική παρέμβαση εναντίον του περιοδικού Unfollow.

«Δεν περνάει πλέον ούτε μια ημέρα κατά την οποία κάποιο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος να μην εμφανίζεται σε έναν τηλεοπτικό σταθμό κραδαίνοντας ένα τεύχος του περιοδικού Unfollow!

Προσποιείστε ότι ζητάτε εισαγγελικές παρεμβάσεις για να απαγορευθεί η κυκλοφορία του, αλλά έχουμε καταλάβει πολύ καλά τι κάνετε: γκρίζα διαφήμιση!

Μόνο μια άριστα οργανωμένη ομάδα ευφυών επικοινωνιολόγων θα μπορούσε να συλλάβει ένα τόσο πανούργο σχέδιο. ʽΟπως ο Μπρεχτ στο έργο του «Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια», επιτίθεστε σε μια ιδέα, για να την προβάλετε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ακροατήριο. Μήπως αυτό δεν κάνατε και παλαιότερα με τις απειλές μηνύσεων εναντίον της εφημερίδας Guardian, αλλά και με τη δικαστική περιπέτεια του δημοσιογράφου Κ.Βαξεβάνη;

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Το Unfollow σας πληρώνει. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι είστε τόσο αφελείς ώστε να του προσφέρετε τέτοια προβολή. Ούτε φυσικά τόσο υπερόπτες για να νομίζετε ότι θα σας επιτρέψουμε να απειλείτε την ελευθεροτυπία και να στοχοποιείτε δημοσιογράφους. Ή μήπως είστε;

Μια φιλική συμβουλή λοιπόν από κάποιον που πέρασε πολλά χρόνια σε εφημερίδες και περιοδικά. Αν θέλετε να καταργήσετε την ελευθεροτυπία σε αυτή τη χώρα, δεν θα τα καταφέρετε με απειλές εισαγγελικών παρεμβάσεων. Δεν θα σας αφήσουμε. Αν τόσο πολύ σας αρέσουν αυτά τα περιοδικά μπορείτε να αγοράσετε όλα τα τεύχη από τα περίπτερα ώστε να μην μπορεί κανείς να τα διαβάσει. Θα είναι και αυτό μια κρατική ενίσχυση στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία».

Δημήτρης Τρίμης

Πηγή:
http://syspeirosi.wordpress.com

Σχετικά θέματα:
Εισαγγελική παρέμβαση για το UNFOLLOW ζητά το περιβάλλον Σαμαρά
Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι… είμαστε
Η ΕΣΗΕΑ για την απειλή δολοφονίας συντάκτη του Unfollow

 

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ