γεωργιάδης

Ο Γεωργιάδης στηρίζει τις παλαιστινιακές ρουκέτες;

Πριν από μερικές ημέρες σχολίασα στο twitter ένα απαράδεκτο, κατά την άποψή μου, σημείωμα της συντακτικής ομάδας του Athens Indymedia σχετικά με την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ.

Με μεγάλη χαρά διαπίστωσα σήμερα ότι το σχόλιό μου βρίσκει σύμφωνο τον γνωστό τηλε-πωλητή και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Α. Γεωργιάδη, ο οποίος το αναπαράγει στους 44 χιλιάδες ακολούθους του στο Twitter.

 

adonis_indy

 

Δεδομένου ότι το σχόλιό μου απαντούσε σε συγκεκριμένο κείμενο δεν υπάρχουν περιθώρια αμφιβολίας για το τι εννοούσα:

Συνοπτικά:

– Ότι δεν αποδέχομαι την τήρηση ίσων αποστάσεων  ανάμεσα στο θύμα και τον θύτη, τον κατακτημένο και τον κατακτητή, τον σφαγιασθέντα και τον σφαγέα.

– Ως εκ τούτου αποδέχομαι το δικαίωμα ένοπλης αντίστασης του παλαιστινιακού λαού απέναντι στα κατοχικά στρατεύματα του Ισραήλ – με όποιο τρόπο και αν επιλέξει να το κάνει ο Παλαιστινιακός λαός. Πρόκειται για το ίδιο δικαίωμα που είχαν οι Έλληνες αντάρτες κατά τη διάρκεια της τουρκικής και της Γερμανικής κατοχής.

– Ότι δεν μπορώ να εξισώσω την ρίψη αυτοσχέδιων ρουκετών από τον Παλαιστινιακό λαό με τα υπερσύγχρονα όπλα, αμερικανικής κατασκευής, που χρησιμοποιεί το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ.

– Παράλληλα δεν μπορώ να εξισώσω την μαζική εκτέλεση παιδιών, με το θάνατο μερικών Ισραηλινών στρατιωτών που τα εκτελούν. Με τον ίδιο τρόπο δεν θα μου προκαλούσε την ίδια θλίψη η εκτέλεση ενός αγωνιστή στον τοίχο της Καισαριανής ή ενός αμάχου στο Δίστομο με το θάνατο ενός ναζιστή στρατιώτη. Όπως δεν θα μου προκαλούσε την ίδια θλίψη ο βιασμός, o ακρωτηριασμός και η εκτέλεση μιας ανήλικης Βιετναμένας στο Μάι Λάι με το θάνατο του Αμερικανού βιαστή της.

Είναι λοιπόν παρήγορο ότι ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος ταυτίζεται με τις απόψεις μου αποδεχόμενο το δικαίωμα ένοπλης αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού.

Αναρωτιέμαι βέβαια πως θα το εξηγήσει στην ισραηλινή πρεσβεία, της οποίας υπήρξε αυλοκόλακας ήδη από την εποχή του ακροδεξιού ΛΑΟΣ.

Αυτή ακριβώς η τόλμη του όμως κάνει την πράξη του ακόμη πιο σημαντική. Μπράβο Άδωνι. Ο παλαιστινιακός λαός (και ο ισραηλινός πρέσβης) δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ.

Άρης Χατζηστεφάνου

Υ.Γ Ο πρώην υπουργός απάντησε με το παρακάτω σχόλιο γραμμένο σε… τρίτο πρόσωπο.

adonis_apantisi

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ