Οι εκδόσεις ΣΟΦΙΤΑ και το Floral σάς προσκαλούν την Πέμπτη 13 Μαρτίου, στις 8 μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου PROVOS & MERRY PRANKSTERS του Γιάννη Μπαζού. Ακολουθούν οι αγαπημένοι IIlegal Operation, με ακροβασίες ανάμεσα στο ροκ, τα μπλουζ και τον πειραματισμό.

Η εκτενής και πρωτότυπη μελέτη του Γιάννη Μπαζού μάς ταξιδεύει από την Ολλανδία και το πρωτοποριακό κίνημα μητροπολιτικού ακτιβισμού των PROVOS, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και τους πρόδρομους του χιπισμού με τους MERRY PRANKSTERS.

Για πρώτη φορά στον ελληνικό εκδοτικό χώρο, το βιβλίο του Γιάννη Μπαζού ρίχνει φως στις δύο αυτές ομάδες, που προετοίμασαν το έδαφος για τον μετέπειτα πολιτικό ακτιβισμό, τους hippies, τους ravers ακόμη και τους σύγχρονους hackers. «Οι παρίες του περιθωρίου», όπως ονομάστηκαν οι δύο διαφορετικές ομάδες, αναζήτησαν το δικό τους χώρο, πολιτικά και χωροταξικά, για να ζήσουν και να δημιουργήσουν. Επέλεξαν το «περιθώριο» όχι για να αποκοπούν από την πραγματικότητα, αλλά για να την παρακάμψουν. Τελικά κατάφεραν να δράσουν απόλυτα δημιουργικά.

Οι PROVOS στην Ολλανδία πρωτοπόρησαν με τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων ως λύση του στεγαστικού προβλήματος, την αντικαπνιστική εκστρατεία, την πρόταση για νομιμοποίηση της κάναβης και τη διάθεση των πρώτων δωρεάν δημόσιων ποδηλάτων. Οι MERRY PRANKSTERS στο Σαν Φρανσίσκο, ήταν η ομάδα που συσπειρώθηκε γύρω από τον Κεν Κήζυ, συγγραφέα του best seller, “One flew over the cuckoo’s nest” («Η φωλιά του κούκου») και με οδηγό τον Νηλ Κάσσαντυ, άνθρωπο που ενσάρκωσε τον ήρωα του βιβλίου του Τζακ Κέρουακ, «Στο δρόμο», ξεκίνησαν το 1964 ένα ταξίδι στην Αμερική, βιώνοντας την κοινοβιακή ζωή, πειραματιζόμενοι με το LSD και τις ψυχεδελικές εμπειρίες.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι:
-Γιάννης Μπαζός, συγγραφέας του βιβλίου
-Γιώργος- Ίκαρος Μπαμπασάκης, συγγραφέας
-Γιάννης Ραουζαίος, αρθρογράφος-συγγραφέας.

Θα συντονίσει ο Νίκος Κατσιαούνης, (περιοδικό Βαβυλωνία).

Οι ILLEGAL OPERATION είναι οι:
Μανώλης Αγγελάκης: κιθάρα, φωνή
Στάθης Ιωάννου: κιθάρα
Κώστας Καταληματίας: μπάσο
Μάριος Σαρακηνός: τύμπανα
Γιώργος Τσαλκίδης: κιθάρα, πλήκτρα, κρουστά, τρομπόνι

Floral café, Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων, τηλ. 2103800070, www.floralcafe.gr, Facebook: Floral Exarhia