Οι κομπογιαννίτες της Τρόικας και οι «χρήσιμοι ηλίθιοι»

 

Στην οικονομική επιστήμη το να κάνεις ένα λάθος είναι ατυχία. Το να κάνεις συνεχώς το ίδιο λάθος είναι ανικανότητα. Σε μια πρόσφατη ανάρτησή του ο Zerohedge παρουσιάζει ένα εξαιρετικό γράφημα με τις λάθος εκτιμήσεις της Τρόικας σχετικά με την πορεία του Ελληνικού ΑΕΠ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εάν αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν σε μια μεγάλη επιχείρηση θα είχαν απολυθεί εδώ και χρόνια. Αν ήταν φοιτητές, οι καθηγητές τους θα τους είχαν πετάξει έξω από το αμφιθέατρο. Στο Μεσαίωνα ο βασιλιάς θα τους είχε κάψει στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στην Ελλάδα τους κρατάμε και θεωρούμε την πολιτική τους «ευλογία» για τον τόπο.

Πρόκειται όμως για αποτυχία πρόβλεψης ή για συνειδητά ψεύδη; Το κείμενο το «Όπλο της Λανθασμένης Πρόβλεψης» μας δίνει μια σαφή απάντηση. Χωρίς αυτή τη διαρκή προσμονή ανάκαμψης και τις ομάδες των «χρήσιμων ηλίθιων» που τις πιστεύουν η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είχε καταφέρει να αναδιανείμει τόσα δισεκατομμύρια των φορολογούμενων προς τις τράπεζες ούτε να επιστρέψει την εργασιακή νομοθεσία στο καθεστώς των μέσων του 19ου αιώνα.

Όλα είναι ένα ψέμα…

Α.Χ

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ