«Οικονομική δικτατορία» ονειρεύεται ο Κύρτσος

Γράφει ο Γιώργος Βασσάλος από τις Βρυξέλλες

Πολλά και ενδιαφέροντα μάθαμε προχθές από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Κύρτσο στην ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών με τους Έλληνες ευρωβουλευτές.

Ο γνωστός μεγαλοεκδότης τηλεαστέρας επιχείρησε να εμπεδώσει την τρομοκράτηση της κοινωνίας που επιχειρεί η ΝΔ λέγοντας ότι η ΕΕ δεν είναι πλέον «ένας χώρος οικονομικής και κοινωνικής προστασίας» και μέσα σε αυτή «δεν υπάρχει έλεος». Είπε ότι η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Λετονία «πέτυχαν» με την Τρόικα (να εξαθλιώσουν αρκετά τους πολίτες τους;) κι ότι ενώ άλλοι «περνάν τις εξετάσεις είναι κρίμα η Ελλάδα να κόβεται».

Είπε ότι αυτό που μας λέει η Αριστερά να κάνουμε επανάσταση κι οι άλλοι θα ακολουθήσουν δε στέκει, και ότι «κανείς δε θα ακολουθήσει», γιατί «στην Ευρώπη η κυριαρχία της συμμαχίας Λαϊκού κόμματος και Σοσιαλδημοκρατών είναι σταθερή» κι ότι δεν πρέπει να κόψουμε το πρόγραμμα στη μέση γιατί θα μπούμε σε περιπέτειες, αλλά να το εφαρμόσουμε γρηγορότερα και για αυτό χρειάζεται εθνική συνεννόηση την οποία ο ίδιος ως «κεντροδεξιός» ανέκαθεν ευαγγελιζόταν.

Παρατηρήσαμε ότι δύσκολα μπορεί να χαρακτηρισθεί «κεντροδεξιός» κάποιος που μόλις το Μάη του 2012 ηγήθηκε της προεκλογικής εκστρατείας του ΛΑΟΣ. Με αφοπλιστικό αμοραλισμό μας εξήγησε ότι πήγε στο ΛΑΟΣ γιατί η ΝΔ του έκλεισε την πόρτα προτιμώντας τον Ανδρέα Ψυχάρη.

Στην συνέχεια απείλησε ότι «αν δε συμμορφωθούμε σε λίγο θα παρακαλάμε να’ρθει στην Ελλάδα ένας οικονομικός δικτάτορας να απολύσει 100.000 άτομα και να μειώσει μισθούς και συντάξεις». «Όλα αυτά δημοκρατικά βέβαια» έσπευσε να συμπληρώσει, συνειδητοποιώντας ότι η κρίση ειλικρίνειας του είχε παρατραβήξει

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ανδρουλάκης του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την «αδυναμία που έχουμε ως λαός να ενωθούμε», είπε ότι οι κοινωνικές συγκρούσεις στην ιστορία της Ελλάδας έγιναν «χωρίς λόγο» κι ότι ενώ κάθε φορά ήμασταν στους νικητές των μεγάλων πολέμων μετά «τα κάναμε θάλασσα» – όλοι μαζί, κατ’αυτόν. Είπε επίσης ότι «πρέπει να κοπεί η πλάκα του μνημόνιο – αντιμνημόνιο». Δίχως άλλο, θα προτιμούσε να μην υπάρχει καμία αντιπολίτευση. Έκλεισε λέγοντας ότι «στην ιστορία υπάρχουν πάντα πατριώτες, πουλημένοι και χρήσιμοι ηλίθιοι» αλλά δεν μας είπε σε ποια από τις τρεις κατηγορίες βάζει τον εαυτό του.

Στην εκδήλωση αυτή μίλησαν επίσης ο Γ. Γραμματικάκης από το Ποτάμι και σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Γ. Κατρούγκαλος από το ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή δεν καλέστηκε καθότι με απόφαση της η ΕΚΒ την έχει αποκλείσει από τις δραστηριότητες της.

Ιδού το site της Πρωτοβουλίας ,μέσα από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για την δράση της.

http://initiativesolidaritebxl.wordpress.com

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ