Ξεκινά λογιστικός έλεγχος του χρέους

Σημαντικές ανακοινώσεις για το λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους της χώρας αναμένονται στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον ειδικό σε θέματα λογιστικού ελέγχου Ερίκ Τουσέν και την Σοφία Σακοράφα.

Ο Ερίκ Τουσέν είχε συνεργαστεί μεταξύ άλλων με την κυβέρνηση του Ισημερινού, η οποία μέσω του λογιστικού ελέγχου κατάφερε να διαγράψει το 70% του ομολογιακού της χρέους.

Ο λογιστικός έλεγχος αποτελεί “εφιάλτη” όχι μόνο για τα κερδοσκοπικά funds και τους διεθνείς οργανισμούς, που χρησιμοποιούν το χρέος για την επιβολή αποικιακών συνθηκών σε χρεωμένες χώρες, αλλά και για το πολιτικό κατεστημένο αυτών των χωρών, καθώς φέρνουν στο φως γιγαντιαία σκάνδαλα.

Ίσως για αυτό οι πολιτικοί αλλά και εμπειρογνώμονες που έχουν ασχοληθεί με το θέμα δέχονται συχνά πόλεμο λάσπης όχι μόνο από το εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό των χωρών τους.

Όπως εξηγούσαν στο ντοκιμαντέρ debtocracy οι πρωτεργάτες του λογιστικού ελέγχου στον Ισημερινό, ορισμένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην προσπάθεια διαγραφής του χρέους υψώθηκαν από στελέχη του υπουργείου οικονομικών, που προσπαθούσαν να συγκαλύψουν τις ευθύνες προηγούμενων κυβερνήσεων.

Οι εξελίξεις αναμένονται δύσκολες, ενίοτε βρώμικες και σίγουρα συναρπαστικές.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ