Ντιτρόιτ: Σφαγή των συνταξιούχων πίσω από τη χρεοκοπία

Μια κολοσσιαία μεταφορά πόρων από τους ασφαλισμένους του Ντιτρόιτ προς τις μεγάλες τράπεζες επιχειρεί ο ειδικός διαχειριστής του δήμου Κέβιν Όρ με την προειλημμένη απόφαση να οδηγήσει την πόλη στη χρεοκοπία.

Οι συνομιλίες του Ορ με τα συνδικάτα κατέληξαν σε αδιέξοδο καθώς ο Τσάρος του Ντιτρόιτ προέβαλε την απαίτηση η πόλη να πληρώσει λιγότερο από δέκα σέντς για κάθε δολάριο που χρωστά στα συνταξιοδοτικά ταμεία.

Αντίθετα οι συμφωνίες στις οποίες κατέληξε τις περασμένες ημέρες ο Ορ με τους καρχαρίες του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος όπως η UBS, η Bank of America και η Merrill Lynch πιστεύεται ότι προβλέπουν πληρωμές έως και 75 σεντς στο δολάριο.

Αν και οι τελικές λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες είναι προφανές ότι πρόκειται για μια κολοσσιαία επιχείρηση αναδιανομής εισοδήματος από τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα προς τις οικονομικές ελίτ.

Η χρεοκοπία αναμένεται να αποτελέσει και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ταχύτατο ξεπούλημα του συστήματος μαζικής μεταφοράς, αποκομιδής απορριμμάτων κ.ά.

Για την προσπάθεια αυτή είχαν κινητοποιηθεί εδώ και εβδομάδες τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης και αρκετά think tanks τα οποία παρουσίαζαν τους συνταξιούχους του Ντιτρόιτ σαν την βασική απειλή για την επιβίωση του δήμου.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ