Στο κέντρο ο στρατηγός Μανωλάς

Καθεστώς «στρατιωτικού νόμου» ονειρεύονται σε ΝΔ και κύκλους του στρατού

Σενάρια για την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης με κλείσιμο συνόρων, ανάπτυξη δυνάμεων στο Αιγαίο, συνεχή παρουσία δυνάμεων ασφαλείας σε δημόσιους χώρους αλλά και ενδυνάμωση των μέτρων ηλεκτρονικής ασφαλείας προωθούν τα τελευταία 24ωρα πρώην στελέχη του στρατού συνεπικουρούμενα από στελέχη της ΝΔ.

Τις προτάσεις, που έχουν ακουστεί και στο παρελθόν, ανέλαβε να συνοψίσει στο εθνικιστικό site on alert o επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς, σε ένα κείμενο που αποτελεί μνημείο εθνικιστικού παροξυσμού αλλά και αφέλειας.

Συγκεκριμένα ο Μανωλάς εκμεταλλεύεται τον θόρυβο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες για να υποστηρίξει ότι οι πρόσφυγες θέτουν ζήτημα Εθνικής Ασφάλειας. Αδαής μάλλον περί των διεθνών εξελίξεων ο πρώην βατραχάνθρωπος δεν κατάλαβε ότι για άλλη μια φορά οι δράστες των επιθέσεων ήταν Ευρωπαίοι πολίτες και μάλιστα σεσημασμένοι κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου ενώ ορισμένοι από αυτούς καταζητούνταν από την Ιντερπόλ.

Δεν θα γνώριζε επίσης ο πρώην ΓΕΣ ότι οι Βρυξέλλες αποτελούν εδώ και μήνες την πλέον στρατοκρατούμενη πόλη της Ευρώπης, με οχήματα των ενόπλων δυνάμεων και πάνοπλους στρατιώτες να φρουρούν τα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λοιπόν, που επιβλήθηκε στην καρδιά της ΕΕ, δεν περιόρισε ούτε κατ ελάχιστον μια απειλή με πολύ βαθύτερα αίτια.

Παρόλα αυτά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο αντιπρόεδρος του κόμματος Α.Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Μ.Βαρβιτσιώτης ανέλαβαν και την προώθηση των σχετικών προτάσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Capture

 

Παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρο το κείμενο του πρώην ΟΥΚα και αρχηγού ΓΕΣ, Χρίστου Μανωλά

«Επρεπε να τρανταχτεί το αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών από τις εκρήξεις και να θρηνήσει το Βέλγιο θύματα ,για να αρχίσουμε να ανησυχούμε για θέματα ασφαλείας ή για να το θέσω καλύτερα για την Εθνική ασφάλεια.Μέχρι σήμερα όποιος τολμούσε να θέσει θέματα εθνικής ασφαλείας και εθνικών συμφερόντων σε σχέση με το προσφυγικό ήταν φασίστας ή δεν ήταν πολιτικώς ορθώς. Σε κάθε περίπτωση δεν διήπετο από ανθρωπιστικές αρχές .

Ξεκινώ από το ότι δεν είμαι ξενοφοβικός και διέπομαι από ανθρωπιστικές αρχές και το έχω αποδείξει κι έμπρακτα σε επιχειρήσεις υποστήριξης της ειρήνης που έχω διοικήσει μονάδες του Ελληνικού Στρατού, οι οποίες διακρίθηκαν για την εκτέλεση της αποστολής τους με ανθρωπιά, αμεροληψία κι ευγένεια. Με καλοσύνη κι ανιδιοτέλεια που διακρίνει τον Έλληνα .

Δεν μπορώ όμως να μη θλίβομαι με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το προσφυγικό, όσον αφορά τα θέματα εθνικών συμφερόντων κι εθνικής ασφάλειας. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάθει να τα τραβάμε όλα στα άκρα. Δεν μπορούμε δηλαδή να συνδυάσουμε και τον ανθρωπισμό μας αλλά και να διατηρούμε την εθνική ασφάλεια και να εξυπηρετούμε τα εθνικά συμφέροντά μας;

Άντε και να δεχθώ ότι για λόγους ανθρωπισμού αλλάξαμε την πολιτική μας του 2014, οπότε και είχαμε περι τους 80.000 παράνομα εισελθόντες στην χώρα σε σχέση με τους 800.000 του 2015, δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε ότι από το καλοκαίρι και μετά του 2015, η Γερμανική πολιτική άλλαξε και σταδιακά έκλειναν τα σύνορα τους αλλά και τα σύνορα των υπολοίπων χωρών, Δυτ.Βαλκανίων, Βίσεγκραντ κλπ;

Τι πιό λογικό να αλλάξουμε κι εμείς την πολιτική μας γραμμή, απόλυτα δικαιολογημένα και σύμφωνα με την πρακτική και των υπολοίπων χωρών.

Τι άραγε μας κρατά αυτή την στιγμή και δεν αλλάζουμε την πολιτική μας; Η μόλις υπογραφείσα συμφωνία στις Βρυξέλλες, η οποία πρακτικά δεν θα εφαρμοσθεί;

Θα διερωτηθεί κανείς και τι να κάνουμε πρακτικά. Είναι απλό:
Να κηρύξουμε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Να κλείσουμε τα σύνορά μας κι εμείς για λόγους ασφαλείας.
Να ενισχύσουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις στο Αιγαίο και να αναχαιτίζουμε τις προσφυγικές ροές, ενέργεια εφικτή.
Να φιλοξενήσουμε σε κλειστού τύπου φιλοξενίας σημεία τους πρόσφυγες/μετανάστες εντός της χώρας.
Να απελάσουμε τους παράνομα εισελθόντες στην χώρα μετανάστες.
Όλες οι κινήσεις να γίνονται με συνοδεία αστυνομικών οργάνων και να διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις στα σημεία φιλοξενίας.
Να ενισχύσουμε την ασφάλεια μας, σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια σε δημόσιους χώρους και κοινωφελείς εγκαταστάσεις, αδειάζοντάς τα λιμάνια Πειραιά, την Ειδομένη κλπ από πρόσφυγες.
Να ενισχύσουμε τις επαφές μας με την Γιουροπόλ .
Να ενισχύσουμε τα μέτρα ηλεκτρονικής ασφαλείας, ασφάλειας κυβερνοχώρου κλπ.
Να θέσουμε σε ετοιμότητα τις αντιτρομοκρατικές μας μονάδες.
Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να εξασφαλίσουμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Αυτό αναγράφει η ΠΕΑ της χώρας και ας μην ξεχνά η κυβέρνηση ότι ασκεί την εξουσία της από τον λαό, για τον λαό και το Έθνος. Εντολοδότης είναι ο κυρίαρχος λαός, αυτής της χώρας, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Κι άν επιθυμούμε να παρέχουμε ανακούφιση σε πληθυσμούς που κινδυνεύουν στην χώρα τους, πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, θα πρέπει πρώτα να υπάρχει αυτή η χώρα και να λειτουργεί
Θα πεί πάλι κάποιος ότι κινδυνολογούμε, διότι δεν έχει υπάρξει περιστατικό τρομοκρατίας στην χώρα μας, οπότε εμείς παρακολουθούμε την κατάσταση κι είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε, όπως αναφέρουν όλα τα ανακοινωθέντα μετά από οποιαδήποτε κυβερνητική σύσκεψη.

Η απάντηση είναι το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν, διότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε ένα περιστατικό με ανάμειξη τρομοκρατών, από πρόσφυγες /μετανάστες θα έχει συνέπειες που δεν είναι δυνατόν να υπολογισθούν από τώρα. Η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο ή καλύτερα αντιμετωπίζει ανταρτοπόλεμο.Η Ελλάδα τι προτίθεται να κάνει;».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ