σαμαράς

ΝΔ: «εκτροπή» η απαγόρευση συναθροίσεων

«Αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης του μνημονίου» χαρακτήριζε με ανακοίνωσή της η ΝΔ την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ να απαγορεύσει “κάθε δημόσια, υπαίθρια, συνάθροιση ή πορεία»… τo 2011.

Μάλιστα η «φωνή του ακροδεξιού περιβάλλοντος Σαμαρά», το γνωστό site Antinews, κοσμούσε τότε τα άρθρα του με φωτογραφίες από τη δράση της αστυνομίας στην χούντα, την οποία παρομοίαζε με τη διακυβέρνηση Παπανδρέου.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε τότε λόγο για «εποχές της Χούντας», προσθέτοντας και την εξής φράση: «Κύριοι της Κυβέρνησης, δέσατε τη χώρα με το Μνημόνιο και τώρα αφαιρούνται από τους πολίτες κατοχυρωμένα Συνταγματικά δικαιώματα».

Όσο για το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είχε εκδώσει στις 9 Φεβρουαρίου του 2011 την παρακάτω ανακοίνωση

«Η Ν.Δ. ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρ. Παπουτσή, να παραιτηθεί.

Η αποκάλυψη της Ν.Δ. για τη σημερινή απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, με την οποία αποφασίστηκε “η απαγόρευση για λόγους δημόσιας ασφάλειας και διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής”, όχι μόνο της κίνησης και της στάθμευσης γεωργικών μηχανημάτων – από της 8ης πρωινής της Τετάρτης, 9/2 έως και την 8η πρωινή της Παρασκευής, 11/2…- αλλά και της “κάθε δημόσιας, υπαίθριας, συνάθροισης ή πορείας (!!!)”, επιβεβαίωσε την επικίνδυνη και αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης του Μνημονίου.

Επισημαίνεται ότι στη συγκεκριμένη απόφαση τονίζεται το πρωτοφανές πως “η πραγματοποίηση ή απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης και πορείας θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο”.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όχι μόνο δεν αποδοκίμασε την πρωτοφανή και ολισθηρή αυτή απόφαση, αλλά παρέσχε πλήρη πολιτική κάλυψη, αποκαλύπτοντας ότι αποτελεί συνειδητή κυβερνητική επιλογή.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του κ. Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησης του Μνημονίου είναι προφανής και επικίνδυνος.

Ο κ. Χρ. Παπουτσής, με την πολιτική του, οδηγεί σε όξυνση των αντιπαραθέσεων μεταξύ των πολιτών και, υιοθετώντας αυτές τις αποφάσεις περί απόπειρας πραγματοποίησης συναθροίσεων και πορειών, εισάγει από τη χαραμάδα νέες αντιλήψεις περί της τήρησης των Νόμων και του Συντάγματος, οι οποίες παραπέμπουν στο χειρότερο παρελθόν.

Η ελάχιστη προσφορά του στον τόπο και τη Δημοκρατία πλέον είναι η παραίτησή του».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ