Μίλα μου για τρομοκράτες

Δυο πολιτικά στρατόπεδα θέλουν να παρουσιάζονται σαν πρωταγωνιστές της αντιπαράθεσης για την ακύρωση της παράσταση στο Εθνικό θέατρο. Από τη μια η οικογένεια Μητσοτάκη μετατρέπεται σε σύμβολο των #MenoumeEuropi που ζητούσαν να κατέβει η παράσταση. Στο πλευρό τους βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, παιδιά υπουργών της χούντας αλλά και διάφοροι δημοσιολόγοι που αντιμετωπίζουν τη 17Ν σαν τη μεγαλύτερη απειλή που γνώρισε η χώρα από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Από την άλλη η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την δυσφορία τους αλλά δεν προχώρησαν σε καμία ουσιαστική κίνηση προκειμένου να μην περάσει ο σκοταδισμός του ελληνικού φιλελευθερισμού. Απέδειξαν ότι τα πιο σκοτεινά στοιχεία της ελληνικής δεξιάς, που ελέγχουν τη χώρα από το τέλος της δικτατορίας, διατηρούν απόλυτο έλεγχο ακόμη και στην… πρώτη φορά αριστερά.

Στην πραγματικότητα, όπως μας υπενθυμίζουν και οι φωτογραφίες που ακολουθούν, πρόκειται για δυο συνομιλητές τρομοκρατών, οι οποίοι ανάλογα με την περίσταση θυμούνται και ξεχνούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου.

χρυσή αυγή

Νίκος Μιχαλολιάκος: Επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούμενης για σειρά δολοφονιών. Καταδικάστηκε για δυο βομβιστικές επιθέσεις στους κινηματογράφους Έλλη και Ρεξ. Στην πρώτη περίπτωση η βόμβα έχει τοποθετηθεί κάτω από τα καθίσματα κι η έκρηξη έχει ως αποτέλεσμα τον πολύ βαρύ τραυματισμό ενός άτυχου θεατή, με αποτέλεσμα να χάσει τα δύο του πόδια. Μαζί του τραυματίζονται και άλλοι 18 άνθρωποι.

image

Βενιαμίν Νετανιάχου: Κατηγορείται, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια των Ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα το 2014. Στη Βρετανία είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 100.000 υπογραφές με αίτημα την άμεση σύλληψη του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Λονδίνο. Παλαιότερα Ισπανός δικαστής είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για την επίθεση στο στόλο της ελευθερίας και την εν ψυχρώ εκτέλεση δέκα ακτιβιστών.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ