Με “χουντικές ρυθμίσεις” και “διαρροές” απαντά στον έλεγχο ο Στουρνάρας

Ευθεία επίθεση στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προκαταρκτικού πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Η Κωνστανοπούλου κατήγγειλε ότι ο Στουρνάρας σε αίτημα της επιτροπής για την παροχή στοιχείων έστειλε μόνο δεδομένα που είναι διαθέσιμα στο Ιντερνετ και επικαλέστηκε το τραπεζικό απόρρητο και διατάξεις της χούντας, προκειμένου να μην συνεργαστεί με την επιτροπή.

Ο διοικητής της τράπεζας δεν ενεργεί προς το συμφέρον της διαφάνειας και της δημοκρατίας, σχολίασε η πρόεδρος της Βουλής

https://youtu.be/Gp1Xr05PtJ0?t=2m39s

Επιχειρώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης παραποίησαν τις καταγγελίες της προέδρου της βουλής αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αντίδρασή της οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι ο Στουρνάρας δεν τύπωσε σε χαρτί τα ανεπαρκή στοιχεία που απέστειλε με καθυστέρηση.

Όπως είχαμε εξηγήσει και παλαιότερα στο info-war.gr οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών, που συχνά λειτουργούν σαν πέμπτη φάλαγγα ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων δημιουργούν συνήθως τα σημαντικότερα προβλήματα στο έργο των επιτροπών λογιστικού ελέγχου του χρέους.

Διαβάστε σχετικά για το ρόλο του κεντρικού τραπεζίτη του Ισημερινού

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ