Με υλικό της ΝΔ ρεπορτάζ του MEGA για το Unfollow

«Ρεπορτάζ», το οποίο αναπαράγει αυτούσιες φράσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Α.Γεωργιάδη, παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA για το θέμα που έχει προκύψει με το περιοδικό Unfollow.

O σταθμός δεν έδωσε το λόγο σε συντάκτες του περιοδικού παρά μόνο σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ αποσιώπησε σχόλιο που είχε γράψει για το θέμα ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δ.Τρίμης.

Παράλληλα το ρεπορτάζ του σταθμού αφήνει να ακουστούν δηλώσεις του Α.Γεωργιάδη ο οποίος επιχειρεί να συνδέσει το περιοδικό με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κόβει την απάντηση του βουλευτή του κόμματος από το ίδιο video.

To MEGA αποκρύπτει κάθε σύνδεση του εξωφύλλου με τα βασανιστήρια πολιτών που πραγματοποιεί η κυβέρνηση Σαμαρά και αναμασά απλώς την επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας.

Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού υπογράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου, η οποία χρησιμοποιεί προτάσεις του Α.Γεωργιάδη για «σφαίρες» (;) στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, χωρίς να τις αποδίδει στην πηγή τους.

Απαντώντας στο φιλοκυβερνητικό ξέσπασμα του MEGA το Unfollow,  ανάρτησε το παρακάτω σχόλιο.

“Ευχαριστούμε το MEGA και την κ. Όλγα Τρέμη για τη διαφήμιση αλλά έχουμε μερικές απορίες: Το σπικάζ το έστειλαν γραμμένο από το Μαξίμου; Τόσοι δημοσιογράφοι και δεν βρέθηκε ένας να ενημερώσει τον διευθυντή ειδήσεων κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο για την ανακοίνωση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ; Τέλος, το UNFOLLOW δεν γράφει πουθενά τους λόγους για τους οποίους επέλεξε αυτό το εξώφυλλο;”

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση εναντίον του Unfollow γίνεται ένα μήνα μετά τις απειλές δολοφονίας συντακτών του περιοδικού, οι οποίοι αποκάλυψαν σκάνδαλο λαθρεμπορίας πετρελαίου, στο οποίο εμπλέκονται οι κύριοι Μελισσανίδης και Λάτσης. Το θέμα έκανε το γύρο του κόσμου από μέσα ενημέρωσης όπως το Al Jazeera αλλά αποσιωπήθηκε από τα μεγαλύτερα ελληνικά κανάλια.

Στην υπόθεση είχε παρέμβει τότε ο στενός συνεργάτης του Έλληνα πρωθυπουργού, Φαήλος Κρανιδιώτης, με την ιδιότητά του ως δικηγόρος του Μελισσανίδη, ζητώντας από το περιοδικό να απομακρύνει αναρτήσεις του από το διαδίκτυο.

Το τελευταίο διάστημα ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ.Μουρούτης επιχείρησε να στοχοποιήσει δημοσιογράφους του Unfollow, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ενώ ανώνυμα account, που συχνά αναπαράγουν θέσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αναρτούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες συντακτών του περιοδικού.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Στο κείμενό μας αναμέναμε απάντηση του MEGA αλλά τελικά απολογήθηκε ο αναπληρωτής γραμματέας του γραφείου πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Πέτρος Μποτσαράκος – επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας των δυο μαγαζιών.

 

To περιοδικό Unfollow απάντησε με το παρακάτω κείμενο στον πρωθυπουργό:

Τι δεν καταλαβαίνετε, κ. Πρωθυπουργέ;

Ο καθένας, έστω και αν είναι πολιτικός ή βουλευτής, έχει δικαίωμα να κάνει όσο παράλογους συλλογισμούς θέλει. Έχει δικαίωμα επίσης να τους διατυπώνει δημόσια. Έτσι λοιπόν παρακολουθήσαμε με συγκατάβαση τις δηλώσεις του κ. Μιχελάκη, του κ. Γεωργιάδη και της κ. Βούλτεψη για το εξώφυλλο του UNFOLLOW 15 και αρκεστήκαμε στο να διορθώσουμε τα πραγματολογικά τους λάθη. Ας τους κρίνουν όσοι πολίτες τους ψηφίζουν και όσοι παρακολουθούν τα ΜΜΕ που ανέχονται να ευτελίζουν τόσο τη δημοσιογραφική τους αξιοπρέπεια, παρουσιάζοντας τους παραλογισμούς κυβερνητικών βουλευτών ως γεγονότα.

Όταν όμως ο πρωθυπουργός αναπαράγει αυτολεξεί τις διαστρεβλώσεις αυτές, τότε αποδεικνύει ακριβώς αυτό που υποστηρίζουμε στο περιοδικό: δεν πρόκειται για μεμονωμένες «αστοχίες» αλλά για κυβερνητική πολιτική υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού και οι δηλώσεις δεν είναι απλές διαστρεβλώσεις αλλά συστηματική προπαγάνδα.

Το εξώφυλλό μας αποτελεί ευθεία αναφορά στην ανήκουστη για δημοκρατική πολιτεία πρακτική της Ελληνικής Αστυνομίας να βασανίζει ανθρώπους, η οποία αναδείχθηκε πολύ πρόσφατα στην επικαιρότητα με τις παραποιημένες φωτογραφίες κακοποιημένων συλληφθέντων και την ασύλληπτη δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι το φώτοσοπ έγινε για να είναι «αναγνωρίσιμοι». Και επισημαίνουμε ότι το περιστατικό αυτό όχι μόνο δεν είναι μεμονωμένο αλλά έρχεται μετά από σωρεία άλλων περιπτώσεων κακοποιήσεων, τεκμηριωμένων από ιατροδικαστικές εξετάσεις, καταγγελιών για βασανιστήρια σε οργανώσεις διεθνούς κύρους και δώδεκα καταδίκες της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Υποστηρίζουμε ακόμη ότι από τις αλλεπάλληλες συγκαλύψεις που συντηρούν το καθεστώς των βασανιστηρίων προκύπτει ότι έχουμε να κάνουμε με συγκροτημένη πολιτική. Αρχιτέκτονας της πολιτικής αυτής είναι προφανώς ο αρχηγός της κυβέρνησης.

Και υποστηρίζουμε, τέλος, ότι η αντιδημοκρατική βία και η καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων –ακόμη και το δικαίωμα ενός ανθρώπου στο απαραβίαστο του σώματός του– συνιστούν το πιο βάρβαρο στοιχείο μιας βαθιάς πολιτικής εκτροπής, στην οποία περιλαμβάνεται η απαξίωση του κοινοβουλίου και των δημοκρατικών διαδικασιών, οι «επενδύσεις» που είναι επιζήμιες για το δημόσιο συμφέρον, και η χειραγώγηση και η διαστρέβλωση του ελεύθερου δημοσίου διαλόγου. Δημοσιογραφικές έρευνες, ρεπορτάζ και τεκμηριωμένες αναλύσεις για όλα αυτά δημοσιεύονται σε αυτό και σε όλα τα τεύχη του περιοδικού μας.

κ. Πρωθυπουργέ, τα ρεπορτάζ μας θέτουν υπό σοβαρή αμφισβήτηση τη δημοκρατικότητα της διακυβέρνησής σας. Εσείς δεν λέτε λέξη γι’ αυτό αλλά επιχειρείτε να συσκοτίσετε τη σκληρή αλλά πρόδηλη πολιτική ειρωνεία του εξωφύλλου του UNFOLLOW 15, εμφανίζοντας τον εαυτό σας ως θύμα. Δεν είστε θύμα, είστε θύτης.

κ. Πρωθυπουργέ, προσπαθείτε ακόμη να μετατρέψετε την ουσιαστική και τεκμηριωμένη δημοσιογραφική κριτική σε αντιδικία με την αξιωματική αντιπολίτευση. Το τι καταδικάζει και τι όχι η αξιωματική αντιπολίτευση μας αφορά μόνο στον βαθμό που μας απασχολεί δημοσιογραφικά. Μπορεί εσείς να έχετε συνηθίσει σε ΜΜΕ που λειτουργούν ως παραρτήματα των κομματικών γραφείων Τύπου, εμείς όμως δεν είμαστε ένα από αυτά.
Το εξώφυλλό μας εικονογραφεί τη θέση μας, η οποία τεκμηριώνεται δημοσιογραφικά, ότι ο μεγαλύτερος φορέας αντιδημοκρατικής βίας στην Ελλάδα είναι η κυβέρνησή σας, οι αρχές των οποίων προΐσταται, και οι πολιτικές που ασκεί.

 

 

Σχετικά θέματα:

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ