Όσα είπαν οι πολιτικοί μας και προσπαθούν να αποσιωπήσουν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Μαζί τα είπανε», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνης.

Τρείς δημοσιογράφοι – ερευνητές, ο Δημήτρης Μαρούλης, ο Λεωνίδας Σακλαμπάνης και ο Βασίλης Κουφόπουλος ενώνουν τις δυνάμεις του θυμίζοντας σε όλους μας τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της πρόσφατης ιστορίας που άφησαν εποχή -ή θα έπρεπε να είχαν αφήσει εποχή αν λάμβαναν την κάλυψη που τους αρμόζει.

«Θυμάται άραγε κάποιος» διαβάζουμε στον πρόλογο του βιβλίου «ότι μια σειρά πρωθυπουργών και υπουργών από το 1993 μέχρι σήμερα μιλούσαν για το περίφημο «πρωτογενές πλεόνασμα»; […] Αλήθεια, τι έλεγε για το μνημόνιο και το ΔΝΤ ο Α. Σαμαράς από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ποιες δεσμεύσεις είχε αναλάβει προσωπικά πριν από τις εκλογές του 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου, λίγους μήνες δηλαδή προτού ταξιδέψει στο Καστελόριζο και οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ; Ή πώς μεταμορφώθηκε μέσα σε λίγους μήνες ο Γ. Παπακωνσταντίνου από πολέμιος των φόρων, ως εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στον πρώτο υπουργό Οικονομικών που έκανε πρωταθλητισμό με την συντριπτική αύξηση της φορολογίας»;

Το βιβλίο αφήνει στον αναγνώστη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τα μεγαλύτερα μηθεύματα των τελευταίων χρόνων αλλά και τις γιγαντιαίες «κωλοτούμπες» που πραγματοποιήσαν τα κόμματα που καθόρισαν τη ζωή του τόπου από το 1974 μέχρι σήμερα.

Συνδυάζοντας την πολυετή εμπειρία τους στην έρευνα αρχείου, το πολτικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αλλά και τη γνώση του μιντιακού παρασκηνίου, οι συντάκτες δημιουργούν το βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάθε ψηφοφόρος πριν από τις εκλογές και δεν μπορεί να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός δημοσιογράφου και ερευνητή.