zona rossa

ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το κόψιμο της Zona Rossa

Ανακοίνωση Λαικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

Για την εκπομπή Zona Rossa

Παρά το πραξικοπηματικό κλείσιμο της από την κυβέρνηση Σαμαρά, η ΕΡΤ3, δεν έκλεισε στιγμή και πλαισιωμένη πάντα από τους αλληλέγγυους πολίτες και τους εργαζομένους, έδωσε το παράδειγμα της αντικειμενικής και πλουραλιστικής ενημέρωσης, που δεν κλείνει την πόρτα της σε καμία φωνή. Σε αυτό το πλαίσιο, προβλήθηκε η εκπομπή Zona rossa, μια εκπομπή με νεολαιίστικο χαρακτήρα, που έδινε χώρο και χρόνο σε τοπικά ζητήματα, σε κινηματικά γεγονότα και σε αφιερώματα σε σημαντικά ιστορικά συμβάντα και πρόσωπα.

Η εκπομπή αυτή, που η ίδια η πραγματικότητα ανέδειξε σε αναπόσπαστο κομμάτι του επιτυχημένου εγχειρήματος της ελεύθερης ΕΡΤ3, αποφασίστηκε από τη διορισμένη νέα διοίκηση πως δεν συνάδει με τα στάνταρ της. Ως Λαϊκή Ενότητα δεν έχουμε παρά να καταδικάσουμε την απόφαση αυτή που παρά τις διάφορες προφάσεις, είναι πρόδηλα πολιτική.

Το Γραφείο Τύπου

Aνακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η διορισμένη διοίκηση της ΕΡΤ3 με τους επίσης διορισμένους συντονιστές πάγωσαν την μετάδοση της εκπομπής Zona Rossa, κίνηση που δεν είχε κάνει ούτε η κυβέρνηση Σαμαρά, όταν η εκπομπή προβαλλόταν «παράνομα» για ενάμιση χρόνο από της συχνότητες της Ελεύθερης ΕΡΤ3.

Σύμφωνα με τον παρουσιαστή, η υπεύθυνη τηλεόρασης Κυριακή Μάλαμα, που θέτει υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ, του ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτή την εισήγηση του Χρήστου Γιαννούλη για το κόψιμο της εκπομπής.

Η Zona Rossa ασχολείται με την κοινωνία και τους αγώνες της εδώ και ενάμιση χρόνο και αυτό προφανώς ενοχλεί. Με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ3, η εκπομπή από ζωντανή στις 7.30 κάθε Τέταρτη, αρχίζει να μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη στις 00.30 το βραδύ της Πέμπτης σε μια ώρα χαμηλής τηλεθέασης. Και όλα αυτά ενάντια στις αποφάσεις των εργαζομένων που αποφάσισαν μέσα από τη συνέλευσή τους να στηρίξουν τη συνέχεια της εκπομπής.

Ερωτηματικά δημιουργεί και το ότι το νέο μαύρο ήρθε μερικές μόνο μέρες μετά τις διαμαρτυρίες από το site της Ελληνικός Χρυσός εναντίον της εκπομπής, επειδή προέβαλε το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού.

Eπίσης, αυτή η κίνηση έρχεται σαν συνέχεια του κοψίματος των προηγούμενων εκπομπών “Παιδεία σε κρίση” και “Κόσμος εν Κινήσει” και την απομάκρυνση των αλληλέγγυων που έγινε με νομικά προσχήματα, ενώ και συνολικά η ΕΡΤ δεν θυμίζει σε τίποτα το κύτταρο δημοκρατίας που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς η διοίκηση παίρνει όλες τις αποφάσεις χωρίς να ρωτήσει κανέναν και μάλιστα παλινορθώνοντας πλήρως όλον τον παλιό μηχανισμό κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο εκπεμπόμενο πρόγραμμα.

Παρότι η διοίκηση εντείνει τις προσπάθειες να σβήσει τα ίχνη του αγώνα, τίποτα δεν χάθηκε ακόμα. Εμείς δεν αγωνιστήκαμε για μια κυβερνητική ΕΡΤ. Ο ελεύθερος λόγος δεν καταστέλεται. Να επιστρέψει τώρα στο πρόγραμμα η Zona Rossa και να διεκδικήσει η κοινωνία ακόμα περισσότερες μορφές έκφρασής της μέσα από την δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση ανήκει σε όλους και όλες και πάνω από όλα σε όσους και όσες την υπερασπίστηκαν με τους αγώνες τους.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ