Κοτζιάς

Κράξιμο Κοτζιά από σκηνοθέτες και Έλληνες μετανάστες στο Βερολινο (Video)

Συνεχείς λεκτικές επιθέσεις δεχόταν ο υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου Hellas Filmbox Berlin, από ομάδες σκηνοθετών αλλά και νέους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία λόγω των μνημονίων.

Κάμερα κατέγραψε ένα από τα περιστατικά:

Ο νεαρός που επιτέθηκε λεκτικά στον υπουργό καταχειροκροτήθηκε από παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων και σκηνοθέτες που βρίσκονταν στο φεστιβάλ.

Από την πλευρά του το φεστιβάλ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σχετικά με την χθεσινή φραστική επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών, κ. Νικόλαου Κοτζιά, μετά το πέρας της συζήτησης με την Ulrike Herrmann, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Hellas Filmbox Berlin, το Φεστιβάλ ανακοινώνει ότι πρόθεσή του είναι, με την τιμητική παρουσία του υπουργού, να ανοίξει έναν διάλογο για την θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη, ιδιαίτερα σήμερα με τις τεταμένες ελληνογερμανικές σχέσεις και την πρόσφατη προσφυγική κρίση.

Είναι απόλυτα κατανοητή η δυσχερής κατάσταση στην Ελλάδα και η οργή του κόσμου για τα πολιτικά πρόσωπα. Ωστόσο, το Φεστιβάλ, με όχημα τις ελληνικές ταινίες και την παρουσία τόσων Ελλήνων κινηματογραφιστών που κάνουν αγώνα για να δημιουργήσουν, αποπειράται να κάνει την ελληνική φωνή αισθητή στο γερμανικό κοινό και τον γερμανικό Τύπο, πράγμα που συνεπικουρείται από την χθεσινοβραδινή εκδήλωση.

Από το Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ»

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ