Κουκουλονόμος χωρίς κουκούλα

Αναίτια σύλληψη μέλους του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ και όργιο καταστολής καταγγέλλει το ΔΣ του συλλόγου.

Την ίδια στιγμή στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε βίντεο που αποδεικνύει ότι ένας από τους συλληφθέντες έξω από το κτίριο της ΓΣΕΕ  δεν φορά κουκούλα ενώ η σύλληψη έγινε με βάση τον κουκουλονόμο.

Ολόκληρο το κείμενο της καταγγελίας:

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής, Στερεάς & Νήσων καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας στο οποίο επιδόθηκαν οι δυνάμεις καταστολής το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2014. Οι άγριες επιθέσεις σε ανύποπτους διαδηλωτές που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις ή απλώς προσπαθούσαν να πάνε στο σπίτι τους, οι ξυλοδαρμοί, οι 250 προσαγωγές και οι αθρόες συλλήψεις, οι στρατιές ασφαλιτών που καταγράφηκαν και από τα Μέσα Ενημέρωσης αποτελούν συνειδητή κυβερνητική επιλογή.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ποινικοποιήσει κάθε αγώνα, συνδικαλιστικό ή πολιτικό, να καταστρατηγήσει τις δημοκρατικές ελευθερίες, να φιμώσει κάθε φωνή που αντιστέκεται, τη στιγμή που σε συνεργασία με την Τρόικα ετοιμάζεται να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από δικαιώματα και ελευθερίες.

Καταγγέλλουμε την εντελώς αναίτια σύλληψη του συναδέλφου μας στο ΥΠΠΟΑ και μέλους του Συλλόγου μας ΗΤ. Ο συνάδελφος συνελήφθη το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2014 στη συμβολή της Γ’ Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού, χωρίς καμία απολύτως αφορμή και χωρίς να έχει εμπλακεί σε καμία έκνομη πράξη, μετά την ολοκλήρωση της πορείας σε μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην οποία συμμετείχε ανταποκρινόμενος και στο κάλεσμα του Συλλόγου μας.

Παραπέμπεται σε δίκη με κατηγορίες που δεν έχουν καμία σχέση μαζί του, αν και αυτόπτες μάρτυρες (ανάμεσά τους και άλλοι συνάδελφοί μας), ήδη από τη στιγμή της σύλληψης ενημέρωναν τις αστυνομικές δυνάμεις ότι ο Ηλίας Τσόπελας ήταν μαζί τους και δεν είχε σχέση με κανένα επεισόδιο. Παρά την αθωότητά του, ο συνάδελφος κινδυνεύει να βρεθεί και σε αργία έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση, με βάση το κατάπτυστο νέο πειθαρχικό δίκαιο.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου απαγορεύει διαδηλώσεις, παραβιάζει καθημερινά τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, στέλνοντας στα δικαστήρια όσους αντιστέκονται, προκειμένου να εκτελέσει τις εντολές της Τρόικας που βυθίζουν τη χώρα και το λαό στην καταστροφή.

Tο ΔΣ του Ενιαίου προκηρύσσει την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στάση εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον ΗΤ στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 9)

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούν δίπλα στον Ηλία και στο πρόσωπό του να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και να καταδικάσουν τις σκευωρίες. Καλούμε τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν να στηθεί στο ΥΠΠΟΑ μια νέα υπόθεση “ζαρτινιέρας” ή “πράσινων παπουτσιών”.
Ούτε οι απαγορεύσεις ούτε οι συλλήψεις ούτε η καταστολή μπορούν να κάμψουν τους αγώνες μας!
Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου ΥΠΠΟΑ Αττικής – Στερεάς & Νήσων ζητά την άμεση απελευθέρωση και την άρση της δίωξης του συναδέλφου ΗΤ.
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ”

 

* ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Στο αρχικό κείμενο είχαμε εκ παραδρομής συνδέσει το video για την κουκούλα με την καταγγελία του Ενιαίου Συλλόγου ΥΠΠΟΑ. Πρόκειται για δυο ξεχωριστά περιστατικά.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ