κουβελάκης

Κουβελάκης: Προτιμότερη η έντιμη ρήξη

Πηγή: Ράδιο 9,84

«Στη συμφωνία Ελλάδας με Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου είχα μιλήσει για ετεροβαρή συμφωνία. Σήμερα είναι προφανές πως οι εταίροι λειτουργούν ανοιχτά ως αντίπαλοι και ουσιαστικά αυτοί είναι που θέλουν ή ρήξη ή υποταγή της Ελλάδας στη συνέχεια των σκληρών μνημονιακών πολιτικών», δηλώνει ο καθηγητής στο Kings College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Κουβελάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

Ο ίδιος σημείωσε με νόημα ότι, αν δεν επέλθει έντιμη συμφωνία, είναι προτιμότερη μία έντιμη ρήξη με αναβάπτιση στη λαϊκή εντολή μέσα από δημοψήφισμα.

Τόνισε ότι οι τελευταίες δηλώσεις Ντάισελμπλουμ “φωτογραφίζουν” μία κυνική στάση σε βάρος της κυβέρνησης, ενώ κατά τη γνώμη του είναι αυταπάτη να πιστεύουμε πως μπορεί να ακυρωθεί η μνημονιακή πολιτική με συμβιβασμούς γιατί απλούστατα τα όργανα της Ε.Ε. το μόνο που επιθυμούν είναι η ακύρωση της λαϊκής εντολής της 25ης Ιανουαρίου.

Μόνο η στάση Ντράγκι και ΕΚΤ, όπως είπε, φανερώνουν τις προθέσεις του ευρωπαϊκού ιερατείου να οδηγήσει σε στραγγαλισμό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Αν η συμφωνία παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές για τις οποίες μας εξουσιοδότησε ο ελληνικός λαός στις εκλογές», κατέληξε, «τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά δε θα έχει λόγο ύπαρξης».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ