Κουίζ για το πόλεμο Καμίνη κατά γκράφιτι… προς όφελος ιδιωτικών εταιριών καθαρισμού

Πηγή: ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ένα κουίζ για δυνατούς λύτες με αφορμή την επίδειξη προϊόντων αντι-γκράφιτι που πραγματοποίησε η “ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕ” από τον ίδιο τον Δήμαρχο Γ.Καμίνη στο Κεραμεικό.

Οι παρακάτω δύο προτάσεις σε ποια κείμενα ανήκουν;

“Το Graffiti αποτελεί σήμερα ένα παγκόσμιο πρόβλημα και αποτελεί σε πολλές χώρες εγκληματική πράξη μιας και θεωρείται καταστροφή ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας που δημιουργεί μεγάλο οικονομικό και συναισθηματικό κόστος.”

“Το γκράφιτι είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και αποτελεί σε πολλές χώρες αξιόποινη πράξη καθώς θεωρείται καταστροφή
ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας που δημιουργεί μεγάλο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος.”

Διαβλέπετε κάποια ομοιότητα;
Αν το πρώτο βρίσκετε σε έγγραφο του Δήμου Αθήνας και το δεύτερο σε κείμενο εταιρίας καθαρισμού ((http://www.cpt.gr/product_427.html), σας κάνει κάποιους συνειρμούς;

Δεν μπαίνω στο κόπο να μάθω το τιμολόγιο συγκεκριμένης εταιρίας καθαρισμού για να εξακριβώσω αν και οι τιμές οι ενδεικτικές που αναγράφονται είναι πανομοιότυπες με τις τιμές που περιλαμβάνει το εν λόγω έγγραφο με τίτλο «ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΓΚΡΑΦΙΤΙ» .

Ο πόλεμος κατά του γκράφιτι θα ήταν απλά μια γελοία πρωτοβουλία του Δήμου της Αθήνας που στοχοποιεί ανθρώπους της τέχνης του δρόμου και της διαμαρτυρίας αν δεν είχε και συμβουλές τέτοιου ύφους. Προφανώς δεν πρόκειται για ενίσχυση της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας ώστε να αντιμετωπίσουν την υποβάθμιση στις γειτονιές αλλά πρωτοβουλία στήριξης ιδιωτικών εταιριών.

Ο Δήμος της Αθήνας ας αντιμετωπίσει πρώτα το γεγονός ότι δεν έχει προσωπικό καθαριότητας, οι δρόμοι βρωμάνε, συχνά πεζός δεν μπορεί να περπατήσει σε πεζοδρόμιο και μετά να δίνει μαθήματα αισθητικής με την βοήθεια του ιδρύματος του τέως Δημάρχου της Ν.Υόρκης Μ.Μπλούμπεργκ.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ