ματ

«Φασιστοθύλακες» της αστυνομίας και κυβέρνηση καταγγέλλει η Αντιρατσιστική Θεσαλονίκης

Καταγγελία της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσ/νίκης για την αστυνομική βία στην πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες/τριες στη Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, ως συνδιοργανώτρια της πορείας για την Πανελλαδική και Πανευρωπαϊκή μέρα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες/τριες, καταγγέλουμε την ωμή και απρόκλητη αστυνομική βία που ασκήθηκε απέναντι σε ομάδα διαδηλωτών που κινούνταν από τα πανεπιστήμια προς το χώρο της συγκέντρωσης.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες από τους συλλόγους του ΑΠΘ, μετά από προκλήσεις και χυδαίο βρίσιμο από τη μεριά μιας διμοιρίας ΜΑΤ, δέχτηκαν ωμή καταστολή χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε επιθετική κίνηση από τη μεριά τους. 3 άτομα τραυματίστηκαν με τα δύο να καταλήγουν στο νοσοκομείο. Επιπλέον, κατά τη συνήθη τακτική της για να καλύψει τις βρωμιές και τις παρανομίες της, η αστυνομία συνέλαβε 2 φοιτητές (ένας εξ αυτών τραυματίας) στους οποίους ασκήθηκαν διώξεις για εξύβριση.

Για εμάς, η κίνηση των ΜΑΤ ισοδυναμεί με απαγόρευση συμμετοχής στη διαδήλωση, αφού τα παραπάνω συνέβησαν πριν καν ξεκινήσει η πορεία. Πρόκειται για μια εξόχως αυταρχική, αντιδημοκρατική στάση, με κατάφωρη παραβίαση των στοιχειωδέστερων πολιτικών δικαιωμάτων.

Κι αν για την αστυνομία, γνωρίζαμε για τους φασιστοθύλακες που ζουν και βασιλεύουν στις τάξεις της, και δεν τρέφαμε καμιά αυταπάτη για τις διαθέσεις τους, όντας βέβαιες για την εχθρότητά τους προς τους μετανάστες και τις μετανάστριες, αλλά και προς όποιον κι όποια στέκεται αλληλέγγυος/α σε αυτούς, το περιστατικό αυτό στη συγκεκριμένη μέρα θέτει σοβαρά ζητήματα για την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες για τη δράση αυτών των σωμάτων, ακόμα κι αν αυτή αποδοθεί σε αδυναμία ελέγχου.

Δε χωρούν μισόλογα, η επίθεση των ΜΑΤ πρέπει να καταδικαστεί άμεσα, οι κατηγορίες εναντίον των 2 φοιτητών πρέπει να αποσυρθούν και να αποδοθούν οι διοικητικές και ποινικές ευθύνες για τον άγριο ξυλοδαρμό. Οτιδήποτε άλλο, είναι στην καλή περίπτωση, μια από τα ίδια, ενισχυμένο με μπόλικη υποκρισία.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ