Στις 30 Μαΐου αρχίζει το φετινό θερινό πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πετρούπολης, το οποίο περιλαμβάνει βραβευμένες προβολές από το τελευταίο Φεστιβάλ Δράμας, 2013, ενώ την Κυριακή 1η Ιουνίου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Φασισμός Α.Ε.

Οι προβολές θα γίνουν στο θερινό δημοτικό κινηματογράφο «Σινέ Πετρούπολις» (Πετρουπόλεως 168, Πετρούπολη).

Το Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης θα συντροφέψει και φέτος, στις 6, 13 και 20 Ιουνίου, μισή ώρα πριν από την προβολή των ταινιών, ενώ η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου θα γιορταστεί παρέα με τη Φιλαρμονική του Δήμου.

Στις 23 και 24 Ιουλίου, με αφορμή την επέτειο επανάστασης στην Κούβα, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στους «Αγώνες των λαών», με την προβολή του ελληνικού ντοκιμαντέρ «Παλικάρι – Ο Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου» και της ταινίας «Cuban Story» σε συνεργασία με τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο.

Τα ΚΑΠΗ θα είναι επίτιμοι προσκεκλημένοι της Λέσχης την 1η Ιουλίου με την ταινία «Μικρά Αγγλία» που λόγω μεγάλης απήχησης θα προβληθεί 4 ημέρες στο τέλος Ιουνίου. Αλλά και οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις καλύτερες φετινές ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Οι προβολές γίνονται στις 21:00 και στις 23:00 (ανάλογα και με τη διάρκεια της ταινίας) ενώ από αρχές Σεπτέμβρη μεταφέρονται στις 20:30 και στις 22:30.

Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων θα προβάλλονται μεταγλωττισμένες, εκτός από τις περιπτώσεις που παίζονται και δεύτερη προβολή (στις 23:00) οπότε θα είναι με υπότιτλους.