Την παράσταση «Άνθρωποι και Άνθρωποι» παρουσιάζει την Τετάρτη 23 Απριλίου η θεατρική ομάδα «Πολυπριζο» στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκης. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Η πρόσκληση:

Η θεατρική ομάδα «Πολύπριζο» παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο «τρομερό παιδί των γαλλικών γραμμάτων», τον «καταραμένο» ποιητή και συγγραφέα Jean Cocteau.Ποιητής, συγγραφέας, φιλόσοφος και εικαστικός καλλιτέχνης, έγινε γνωστός στον τομέα της ποίησης, της σκηνοθεσίας, του θεάτρου, του κινηματογράφου, του μπαλέτου, της ζωγραφικής και της όπερας.

Η δουλειά του Cocteau επηρεάστηκε από τον σουρεαλισμό, την ψυχανάλυση, τον κυβισμό, την καθολική θρησκεία και κατά καιρούς, το όπιο στο οποίο ήταν εθισμένος.

Στην εποχή του ο Cocteau ήταν ένας από τους κύριους εκφραστές της Avant garde. Ανάμεσα στους φίλους και συνεργάτες του συμπεριλαμβάνονται εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Pablo Picasso, ο συνθέτης Erik Satie, ο συγγραφέας Marcel Proust και ο Ρώσος σκηνοθέτης Serge Diaghilev.

Το έργο του Cocteau διαπνέεται από ένα αίσθημα παιδικής αφέλειας μαζί με μια αγωνία αναζήτησης και χαρακτηρίζεται από την ευαισθητοποίηση του στο θέμα της ανθρώπινης αδυναμίας, την οποία αντιστάθμιζε θέτοντας τον εαυτό του στην υπηρεσία των θεαμάτων και των μυστηριωδών δυνάμεων του σύμπαντος.

Η παράσταση είναι μία σκηνική σύνθεση τεσσάρων, από τα πιο γνωστά, μονόπρακτα του Cocteau:

  • Στο Πανηγύρι
  • Το Φάντασμα της Μασσαλίας
  • Ο Ψεύτης
  • Ο Ωραίος Αδιάφορος

Τέσσερα μονόπρακτα, σε μορφή μονολόγων, που τα διατρέχει, μέσα από ένα πρίσμα βιτριολικού χιούμορ, ο έρωτας, ο φόβος, το πάθος, η υπαρξιακή αγωνία, η αναζήτηση του εαυτού μας, η μοναξιά, το ψέμα και η αλήθεια, η απόγνωση, η λατρεία, η απόρριψη και το αδιέξοδο των ανθρώπινων σχέσεων.

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

Ταυτότητα της Παράστασης:
Απόδοση – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Βαλσαμίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωσταντία Δίγκα
Μουσική Επμέλεια: Δημήτρης Βαλσαμίδης
Παίζουν: Άννα Γιαννακίδου, Έφη Αποστολίδου, Γεράκης Ηλίας, Αντώνης Χαρατζόγλου

Πότε: Τετάρτη 23 Απριλίου 2014, στις 09:00 μ.μ.
Που: Κινηματοθέατρο Αλέξανδρος – Αίθουσα Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Εθνικής Αμύνης 1)

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά του κοινού