δντ

Τα φρικτά στοιχεία για την ελληνική οικονομία που θα αρνηθούν κυβέρνηση και ΕΕ

Φρικτή εικόνα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, και της Ελλάδας εν γένει, παρουσιάζει η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους που εξέδωσε το ΔΝΤ.

Μεταξύ άλλων η έκθεση αναφέρει ότι ο στόχος του πλεονάσματος 3.5% είναι πρακτικά ανέφικτος ακόμη και με νέα δρακόντεια μέτρα λιτότητας.

Εξετάζοντας την έκθεση η οικονομολόγος Frances Coppola από το περιοδικό Forbes σημειώνει ότι η μόνη διέξοδος είναι το Grexit, το οποίο όμως δεν θα γίνει δεκτό από την ελληνική κυβέρνηση η οποία θα συνταχθεί απόλυτα με την ΕΕ και τους Ευρωπαίους δανειστές και θα αρνηθεί τα συμπεράσματα του ΔΝΤ.

Από τα στοιχεία του ΔΝΤ, το Forbes υποστηρίζει ότι συνεχίζοντας τη σημερινή πολιτική η χώρα θα φτάσει το 2060 να προσφέρει το 60% των δημοσίων δαπανών της στους δανειστές.

Ακόμη και αν η ελληνική οικονομία μπει σε τροχιά ανάπτυξης η ανεργία δεν προβλέπεται να πέσει κάτω από το 12% μέχρι το 2040, δηλαδή όταν ένας νέος των 25 ετών θα φτάνει στα 50 του χρόνια. Ως εκ τούτου, εκτιμά το Forbes, η αιμορραγία νέου εργατικού δυναμικού θα συνεχιστεί αμείωτη καθώς οι άνθρωποι θα επιχειρούν να επιβιώσουν εγκαταλείποντας τη χώρα.

Οι επιπτώσεις όμως είναι ακόμη πιο τραγικές για τους σημερινούς εργαζόμενους και τους συνταξιούχους οι οποίοι θα πρέπει να συνεχίζουν να εργάζονται για πολλά ακόμη χρόνια.

Ανάμεσά σε άλλα το Forbes υπενθυμίζει ότι οι τράπεζες θα ζητήσουν άλλα 10 δισεκατομμύρια ευρώ (επιπλέον των 43 που έχει ήδη δανειστεί η κυβέρνηση για να τις σώσει)

H Coppola υποστηρίζει ότι αν δεν υπάρξει μια παρέμβαση ανάλογη του σχεδίου Μάρσαλ στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάδα θα χρειαστεί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα «για να συνέλθει από την ζημιά που της προκάλεσαν ηθελημένα η ΕΕ και το ΔΝΤ προκειμένου να διασώσουν το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα».

Όπως φαίνεται η αντιπαράθεση Ουάσινγκτον – Βερολίνου με αφορμή και την Ελλάδα φέρνει στο φως πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της χώρας τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επιχειρεί να αποκρύψει.

Τις επόμενες ημέρες, όπως προβλέπει και το Forbes, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσουν να διαψεύσουν τα δεδομένα της έκθεσης καθώς σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η έξοδος από το ευρώ θα φαντάζει ως η μοναδική επιλογή – κάτι που δεν συμφέρει ούτε το Βερολίνο αλλά ούτε και τους Κουίσλινγκ της «Αριστεράς» που έχουν συνδέσει το πολιτικό τους μέλλον με το ενιαίο νόμισμα.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ