Μια μεγάλη συναυλία, με σύνθημα «Η δύναμη ν’ αλλάζεις», διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Το πρόγραμμα απεξάρτησης «αλλάζει» το Πεδίον του Άρεως για μια μέρα μετατρέποντάς το σε χώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας με στόχο την ενημέρωση για τα ναρκωτικά, αλλά και προκειμένου να στείλει μήνυμα ενάντια στις προκαταλήψεις και το στιγματισμό που κρατούν τους εξαρτημένους στο περιθώριο.

Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι: Κρουστά τα μέλη του Κέντρου Υποδοχής του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ με την καθοδήγηση του Νίκου Τουλιάτου, Human Touch, Κωνσταντίνος Βήτα, Υπόγεια Ρεύματα, Χάικ Γιαζιτζιάν, Βαγγέλης Καρίπης, Encardia, Belleville, Phase Reverse, καθώς και η Μπάντα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ με τη φιλική συμμετοχή του Στάθη Δρογώση.

Στον ίδιο χώρο από τις 12:00 το μεσημέρι και μέχρι το τέλος της συναυλίας θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Παρουσίαση του βιβλίου «Μαγειρικές… εντός» που περιλαμβάνει συνταγές των μελών από όλες τις Θεραπευτικές Κοινότητες του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ .Η έκδοσή του είναι αποτέλεσμα των μαθημάτων μαγειρικής με τον Ηλία Μαμαλάκη.
  • Εικαστική έκθεση «Κοινότητες στη φυλακή: Παράθυρο στην κοινωνία» με έργα των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού την οποία επιμελήθηκε ο εικαστικός Μανώλης Χάρος. Τα μέλη μετά την καταστροφή της κοινότητας μέσα στη φυλακή, αποφασίζουν να ζωγραφίσουν τους καμένους τοίχους.
  • Έκθεση φωτογραφίας από τη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών
  • Παρουσίαση όλων των Θεραπευτικών Κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ με προβολή video με τη συνεργασία του Ηλία Χατζηχριστοδούλου από το Athens Video Art Festival,
  • Δρώμενο από τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του Κέντρου Υποδοχής του προγράμματος, εμπνευσμένο από το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη «αυτό το αστέρι είναι για όλους μας».

Επίσης στο χώρο θα λειτουργούν περίπτερα για την ενημέρωση του κοινού και η ομάδα street work ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ θα πραγματοποιήσει παρέμβαση ενημέρωσης και κινητοποίησης στους χρήστες που βρίσκονται στο Πεδίον του Άρεως.

CLOSE
CLOSE