«Η Ελλάδα δεν είναι το χειρότερο μέρος για μια ανθρωπιστική κρίση» λέει αξιωματούχος της ΕΕ

Το πραγματικό της πρόσωπο – αυτό δηλαδή που υπηρετούν εδώ και χρόνια οι Ε.Ευρωπαϊστές της δεξιάς και της «αριστεράς» – έδειξε για άλλη μια φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση, που όπως φαίνεται βάζει τις τελικές πινελιές για τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι το χειρότερο μέρος για να έχουμε μια ανθρωπιστική κρίση τους επόμενους μήνες». Άλλοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ανέφεραν ότι μια τέτοια κρίση θα έχει θετικά αποτελέσματα καθώς θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την άφιξη νέων μεταναστών.

Η «Ευρώπη των λαών», την οποία υπηρετούν από την εποχή του Μάαστριχτ το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι διάφορες μετεξελίξεις του Συνασπισμού/ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν σφράγιζαν τα σύνορά για τους Εβραίους παραδίδοντάς τους στον Χίτλερ. Ήταν η εποχή στην οποία ο μετέπειτα εχθρός τους  αποτελούσε ακόμη προνομιακό τους σύμμαχο, όπως απέδειξαν με τη συμφωνία του Μονάχου και τη στάση τους στον ισπανικό εμφύλιο.

Θα ήταν ειρωνικό (αν δεν ήταν τραγικό για του πρόσφυγες και τους μετανάστες) ότι η ΕΕ αποκλείει από τις κόλπους της τα μεγαλύτερα ευρωλιγούρια (κατά τη ζουράρια ορολογία) που έχει γνωρίσει η ευρωπαϊκή δεξιά και η σοσιαλδημοκρατική (αυτοαποκαλούμενη ριζοσπαστική) αριστερά. Όσο περισσότερο υποκλίνονται στις διαταγές της τόσο πιο σκληρά τους κλωτσάνε έξω από τους κοινούς μηχανισμούς δράσης.

Παρεμπιπτόντως πόσο ξεκαρδιστικές ακούγονται για άλλη μια φορά οι δηλώσεις των σημερινών υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που όταν ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση χαρακτήριζαν «εθνικιστική» και «εχθρική προς τους λαού της Ευρώπης» κάθε  σκέψη για απαγκίστρωση από την ΕΕ και την ευρωζώνη.

Σε ότι αφορά λοιπόν το προσφυγικό και το μεταναστευτικό κατέληξαν σήμερα να δίνουν μια σωστή μάχη στο λάθος γήπεδο που οι ίδιοι επέλεξαν.

Αυτή είναι η ΕΕ τους, συνέχεια των πιο σκοτεινών στιγμών της ευρωπαϊκής ιστορίας – ένας χώρος ελεύθερης μετακίνησης κεφαλαίων που υψώνει τα μεγαλύτερα τείχη στην μετακίνηση ανθρώπων.

Σε σχέση με αυτούς τους μηχανισμούς έχουμε πολλά περισσότερα να μοιραστούμε με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Είναι καλοδεχούμενοι.

Άρης Χατζηστεφάνου

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ