Δίας

Η αστυνομία «άφησε» τη Χ.Α να δολοφονήσει τον Φύσσα

Οι εντολές του κέντρου της ΕΛΑΣ προς αστυνομικούς να μην επέμβουν σε περιπτώσεις επιθέσεων ακροδεξιών δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, υποστηρίζει αστυνομικός που μίλησε στο info-war.gr.

Όπως προκύπτει από τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών των μελών της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο της ΕΛΑΣ, τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, τα κεντρικά έδωσαν εντολή να μην υπάρξει παρέμβαση.

Παρά το γεγονός ότι τα πληρώματα δίνουν σαφείς περιγραφές για σιδηρογροθιές και ρόπαλα, το κέντρο ζητά να “δεσμεύονται” τα θύματα της επίθεσης και όχι οι επιτιθέμενοι χρυσαυγίτες.

Ο εκφωνητής από το κέντρο, αφού αφήνει την επίθεση να ολοκληρωθεί, φαίνεται να δίνει μεγαλύτερη σημασία στο αν το θύμα είναι Έλληνας ή αλλοδαπός.

Μέλη της ΕΛ.ΑΣ δήλωσαν στο info-war.gr ότι και στο παρελθόν έχουν υπάρξει περιστατικά όπου τα πληρώματα περιπολικών ζητούσαν οδηγίες από τα κεντρικά, για περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων και λάμβαναν εντολές να παραμείνουν σε απόσταση.

Έλληνας αστυνομικός αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στις επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας το Μάιο του 2011, ύστερα από τη δολοφονία 44χρονου για μια βιντεοκάμερα.

Ήταν προφανές μας εξήγησε ο αστυνομικός, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει στοιχεία, ότι από τα κεντρικά δεν υπήρχε πρόθεση να παρέμβουν οι αστυνομικοί για την εκτόνωση της κατάστασης.

Ακολουθεί το απόσπασμα από την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών που δόθηκε στη δημοσιότητα:

Πλήρωμα 1: “Αρκετά άτομα και επί της Παύλου Μελά και Κεφαλληνίας έχει γύρω στα είκοσι άτομα. Είκοσι πρέπει να’ ναι. Είκοσι άτομα της Χρυσής Αυγής, όπου μας ενημερώνουν ότι είχανε μια διαμάχη με κάτι άτομα του γνωστού χώρου. Είμαστε πλησίον προσπαθούμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα”.
Πλήρωμα 2: Συγκλίνει και το Πέραμα
Πλήρωμα 1: Κέντρο να γνωρίζετε, απ’ ό,τι διακρίνουμε υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές και κάτι ρόπαλα
Εκφωνητής: Στο σημείο είστε… (ακατάληπτο)
Πλήρωμα: Υπάρχει μια ένταση στο κέντρο (ακατάληπτο) και μια ομάδα ακόμη. Να προσέλθει η Δραπετσώνα. Να προσέλθει κάποια ομ (ακατάληπτο)
Εκφωνητής: Παραμείνετε σε απόσταση να μας δίνετε εικόνα. Θα προσέλθουν και έτερες εικόνες.

Πλήρωμα: Κέντρο βλέπουμε κάτι άτομα να κυνηγάνε… της ΧΑ κυνηγάνε έτερα άτομα επί της Τσαλδάρη. Τους κυνηγάνε να τους πιάσουν.
Πλήρωμα 1: Να συγκλίνει η Νίκαια;
Πλήρωμα 2: Και το Πέραμα μι (ακατάληπτο)
Πλήρωμα: Κέντρο ήδη είμαστε επί της Κεφαλληνίας και έστριψαν αριστερά στην Τσαλδάρη επί της Λαμπράκη, δεν τους βλέπουμε τώρα, θα προσεγγίσουμε
Εκφωνητής: Για τις Ομάδες που συγκλίνουνε, 410 Πέραμα ό,τι άτομο βλέπουμε να τρέπεται σε φυγή λαχανιασμένο μας ενημερώνετε. Το δεσμεύουμε μέχρι να ενημερ (ακατάληπτο)

Πλήρωμα: Κέντρο ένα άτομο, είναι… έχει.. είναι αιμόφυρτο ενδεχομένως από μαχαίρι. Μας δηλώνει έναν άλλο ότι του έχει επιτεθεί. Υπάρχουν και οι δύο κύριοι στο σημείο. Να προσέλθει το ΕΚΑΒ και σταθμός.
Εκφωνητής: 481, ένα άτομο τραυματί… μαχαιρωμένος. Πού βρίσκεται το άτομο και αν είναι ημεδαπός ή αλλοδαπός.
Πλήρωμα: Κέντρο είμαστε Τσαλδάρη, Παναγή Τσαλδάρη 62. Ημεδαπός και ο παθών και το άτομο που μας δηλώνει ότι έχει ενεργήσει.

Πηγή: news247.gr/

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ