Με την μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6 μ.μ ολοκληρώνεται η μεγάλη πορεία από την Πάτρα στην οποία συμμετέχουν ομοσπονδίες, συνδικάτα, επιτροπές ανέργων, μαζί με φορείς του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα καλούν επίσης με ανακοινώσεις τους η ΛΑΕ και η Ανταρσύα.

Η πορεία που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας, έχει διανύσει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα από την περασμένη Κυριακή που ξεκίνησε από την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Στο συλλαλητήριο καλούν τα Συνδικάτα Τροφίμων και Ποτών, Φαρμάκου, Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Λιθογράφων, Πρακτορείων Τύπου, Χαρτεργατών, Οικοδόμων, Ηλεκτροτεχνιτών, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καθαριστριών Πειραιά, Λογιστών Ελεγκτών, Τουρισμού – Επισιτισμού – Ξενοδοχείων, Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών, Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής, ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, Χρηματοπιστωτικού, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας και Πειραιά.

Οι προσυγκεντρώσεις

Για το συλλαλητήριο έχουν οριστεί οι παρακάτω προσυγκεντρώσεις, όλες στις 5 μ.μ.:

Πλατεία Κάνιγγος: Συνδικάτα δημόσιου – ιδιωτικού τομέα και ΕΒΕ.
Σταθμός ΗΣΑΠ Θησείο: Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι
Σταθμός ΗΣΑΠ Μοναστηράκι: Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά
Σταθμός ΜΕΤΡΟ Ακρόπολη: Λαϊκές Επιτροπές Νότιου τομέα Αθήνας
Σταθμός ΜΕΤΡΟ «Ευαγγελισμός»: Λαϊκές Επιτροπές Ανατολικών συνοικιών της Αθήνας
Πλατεία Ομονοίας: Λαϊκές Επιτροπές Βόρειου Τομέα, Α΄ Αθήνας – Γαλατσίου, Μεσογείων – Λαυρεωτικής, ΟΓΕ
Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Συνταξιουχικά σωματεία

Ανάμεσα σε άλλα, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή οι παρακάτω καλλιτέχνες: Αντωνοπούλου Ρίτα, Κουρούση Ντένια, Λέκκας Βασίλης, Λεμπέσης Γιάννης, Μανωλοπούλου Σταυρούλα, Μεράντζας Γιώργος, Μουσάδη Νατάσσα, Μπούσαλης Πάνος, Παπάζογλου Σοφία, Σαρρής Γιώργος και τα συγκροτήματα των Καραντωνίου Χρυσόστομου και Παπαϊωάννου Πάνου, Kollektiva, «Υπεραστικών».

CLOSE
CLOSE