Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή διοργανώνει ημερίδα με εισηγητές τους Γεράσιμο Σκλαβούνο (Δρ. πολεοδόμος-χωροτάκτης) «Η αναγκαιότητα του Μητροπολιτικού Πάρκου στον πολεοδομικό ιστό της Αθήνας» και Νίκο Γεωργιόπουλο (Μέλος της Επιτροπής Αγώνα) «Κρίσιμες εξελίξεις σχετικά με το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή».

Από τις 18:00 έως τις 21:30 στην αίθουσα της 7ης Κοινότητας Πανόρμου 59.

Στην ανακοίνωστη της επιτροπής τονίζεται: «Είναι αναγκαίο να σας ενημερώσουμε ότι παρά τους μακρόχρονους αγώνες μας, η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, ως ενιαίου χώρου αναψυχής, περιπάτου, υψηλού και πυκνού πρασίνου, χωρίς εμπορευματοποίηση, ανάσα ζωής στη νεφόπληκτη Αθήνα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

Όχι μόνον δεν απομακρύνεται το Badminton, όπως επιτάσσει η απόφαση 1970/2012 του Συμβουλίου Επικρατείας, αλλά μεθοδεύεται από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (πρώην Ολυμπιακά Ακίνητα) η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 187/Δ/11, ώστε η προσωρινή εγκατάσταση του Badminton να καταστεί μόνιμη.

Παράλληλα ο Οργανισμός της Αθήνας (ΟΡΣΑ) αποφάσισε στις 4/11/202013 να «αξιοποιηθεί» και ο περιβάλλων χώρος του Badminton (κατασκευή υπαίθριου θεάτρου 1.000 θέσεων, εστιατόριο, κινηματογράφος κλπ.), με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται και να επιτείνεται η κατάτμηση του πυρήνα του Πάρκου, η ανεξέλεγκτη στάθμευση και η διαμπερής κυκλοφορία. Αντίθετα ο ΟΡΣΑ δεν προχώρησε στην έγκριση του Σχεδίου Γενικής Διάταξης (ΣΓΔ) με το οποίο καθορίζονται οι χρήσεις και οι λειτουργίες του Πάρκου. Είναι ιδιαίτερα αρνητικό, αντί να ενδυναμώνεται και να οριστικοποιείται το θεσμικό πλαίσιο για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, να ενισχύονται όσοι επιδιώκουν την ιδιωτικοποίηση και τον κατακερματισμό του.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και προκειμένου να διαφυλάξουμε έναν από τους τελευταίους μεγάλους ελεύθερους δημόσιους χώρους του Λεκανοπεδίου Αττικής από τον τεμαχισμό, την τσιμεντοποίηση και την εμπορευματοποίηση, απαιτείται η συμμετοχή, η δράση και η κινητοποίηση όλων μας».

CLOSE
CLOSE