Εργατική Αλληλεγγύη

ΕΤΕΡ: Όχι στη δίωξη της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη»

Τη δίωξη της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη» για τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές της απόψεις καταγγέλλει η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ). Όπως τονίζεται σε σχετικό ψήφισμα, η δίωξη αυτή εντάσσεται σε μια ολόκληρη εκστρατεία στοχοποίησης της Αριστεράς με τη «θεωρία των δυο άκρων», αλλά και τρομοκράτησης των δημοσιογράφων.

Ακολουθεί ολόκληρο το ψήφισμα της ΕΤΕΡ:

«Στις 12 Δεκέμβρη δικάζεται η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη για τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές της απόψεις.

Καλούνται να δικαστούν η Κατερίνα Θωίδου (δημοσιογράφος της εφημερίδας, μέλος Συντονιστικού ΚΕΕΡΦΑ), Τάσος Αναστασιάδης (εκδότης) και Πάνος Γκαργκάνας (διευθυντής της εφημερίδας), μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος, έμμισθος συνεργάτης, κατά δήλωσή του, της Χρυσής Αυγής.

Είναι ο ίδιος δικηγόρος που προσέφυγε στο ΣτΕ για να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για την Ιθαγένεια (νόμος Ραγκούση) και έναν εκ των μηνυτών του Σάββα Μιχαήλ και του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ κ. Μουτζούρη.

Την ώρα που αποκαλύπτεται πλέον επίσημα η εγκληματική δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αποτελεί πρόκληση να δικάζονται αγωνιστές του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος.

Αντίθετα, η υπόθεση θα έπρεπε να πάει στο αρχείο και να ερευνηθεί η έκταση των διασυνδέσεων του μηνυτή με τους δολοφόνους νεοναζί.

Καταγγέλλουμε αυτή τη δίωξη που εντάσσεται σε μια ολόκληρη εκστρατεία στοχοποίησης της Αριστεράς με τη «θεωρία των δυο άκρων». Ταυτόχρονα εντάσσεται σε μια ολόκληρη εκστρατεία τρομοκράτησης των δημοσιογράφων και καλεί όλους τους φορείς του εργατικού κινήματος και της δημοκρατικής κοινής γνώμης να συμπαρασταθούν στους τρεις διωκόμενους και στην Εργατική Αλληλεγγύη.

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι τέτοιες τακτικές που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και τη φίμωση όχι μόνο του δημοσιογραφικού κόσμου αλλά και του δικαιώματος στην ελεύθερη ενημέρωση, θα μας βρουν ενάντιά τους, με τελικό και αμετακίνητο στόχο την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αλήθειας».

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ