ΕΛ.ΑΣ: Τα «κλεφτρόνια των Εξαρχείων»

Έχουν περάσει σχεδόν 15 χρόνια από την εποχή που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρουσίασε τον όρο «το κλεφτρόνι των Εξαρχείων», αναφερόμενος στον Επαμεινώνδα Σκυφτούλη.

Ο Σκυφτούλης βέβαια αποδείχθηκε αθώος, τόσο στα μάτια της Ελληνικής δικαιοσύνης όσο και της ελληνικής κοινωνίας (σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη). Η φράση όμως επέζησε και σήμερα ίσως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τους υφισταμένους του υπουργού Δημόσιας Τάξης Β.Κικίλια, δηλαδή τους Έλληνες αστυνομικούς που κινούνται σαν συμμορίες στο κέντρο της Αθήνας.

Εκτός από τον αναίτιο ξυλοδαρμό και τα συχνά βασανιστήρια αθώων πολιτών, στις κατηγορίες που βαρύνουν πλέον την Ελληνική Αστυνομία συμπεριλαμβάνεται, σύμφωνα με καταγγελίες, και η ληστεία.

Στο βίντεο που ακολουθεί υπάλληλος περιπτέρου στα Εξάρχεια κατηγορεί άνδρες των ΜΑΤ για ληστεία (για την ακρίβεια αν ευσταθεί η κατηγορία, την οποία οι άνδρες των ΜΑΤ δεν φαίνεται να αρνούνται, πρόκειται για ένοπλη ληστεία).

Να σημειωθεί ότι οι σχετικές καταγγελίες είχαν διατυπωθεί πριν ο Β.Κικίλιας αναφέρει ότι οι αστυνομικοί έπραξαν «τα δέοντα».

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ