Μαζικές προσαγωγές φοιτητών

Τουλάχιστον 30 φοιτητές από διάφορους συλλόγους, που πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας για τους απεργούς πείνας έξω από το υπουργείο δικαιοσύνης, προσήγαγε η αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι τελευταίοι προσαχθεντες αφέθηκαν ελεύθεροι στις 16:30

Σύμφωνα με μέλη της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΔΕ), που κάλεσε την παράσταση διαμαρτυρίας, οι φοιτητές χωρίς να έχουν προκαλέσει κανέναν περικυκλώθηκαν από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ και δυο διμοιρίες των ΜΑΤ και αναγκάστηκαν να μπουν σε κλούβα που τους οδήγησε στη ΓΑΔΑ.

Οι φοιτητές ζητούσαν απλώς να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο η ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε να παραλάβει.

Η ΚΕΔΔΕ και άλλοι φορείς καλούν σε μαζική συμπαράσταση από νομικούς, βουλευτές αλλά και απλούς πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έχει επιβάλλει απαγόρευση κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου

Η ΚΕΔΔΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τις προσαγωγές:

«Η ΚΕΔΔΕ καταδικάζει στον ελληνικό λαό και στη νεολαία την κυβερνητική απόφαση να προσαχθούν φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη φοιτητικών συλλόγων, που ζητούσαν να συναντήσουν τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να μεταφέρουν τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων, υπέρ του δίκαιου αιτήματος του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού να συνεχίσει κανονικά τις σπουδές του.

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι 34 φοιτητές και φοιτήτριες μέλη φοιτητικών συλλόγων, καθώς και μέλη της ΚΕΔΔΕ, όσοι βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, σε απόσταση από την είσοδο του χώρου του υπουργείου, περικυκλώθηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ και οδηγήθηκαν σε κλούβα των ΜΑΤ για να οδηγηθούν στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να σχηματιστεί αντιπροσωπεία που να δει τον υπουργό Δικαιοσύνης για το δίκαιο αίτημα του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων!

Την άρση της αντιδημοκρατικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Απάντηση μαζική και μαχητική χρειάζεται να δοθεί από τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία.

Η κυβέρνηση στήνει σκηνικό έντασης, ο λαός να είναι σε επαγρύπνηση, να καταδικάσει μαζικά τον κυβερνητικό αυταρχισμό παίρνοντας μέρος σε συλλογικές διαδικασίες, κατεβαίνοντας στο δρόμο για τα δικαιώματά του».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ