Πηγή

Ξεκινάει σήμερα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, το Διεθνές αντιΕΕ Φόρουμ, που στόχο έχει την συζήτηση σχετικά με τα ζητήματα της ΕΕ αλλά και τον συντονισμό δράσης συλλογικοτήτων και οργανώσεων ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Eurozone is the problem – Exit is the solution, είναι το βασικό σύνθημα που επέλεξε η διεθνής οργανωτική επιτροπή που ανέλαβε την διοργάνωση του Φόρουμ. Υπήρξαν πολύμηνες προσπάθειες προκειμένου ένας πρώτος συντονισμός να καταλήξει σε αυτό το Φόρουμ. Από την Ελλάδα, η Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση (ΜΑΡΣ) συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή του Φόρουμ.

Στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν βουλευτές από κόμματα της αριστεράς, οικονομολόγοι, συνδικαλιστές και άνθρωποι των κινημάτων, μεταξύ των οποίων και σημαντικές διεθνείς παρουσίες

Το πρόγραμμα ξεκινάει σήμερα Παρασκευή, στις 5μμ με την διεξαγωγή ταυτόχρονα, τεσσάρων συζητήσεων: Η πολιτική και οικονομική κρίση σε Ισπανία και Ιταλία, η σύγκρουση στην Ουκρανία και τα συμφέροντα της ΕΕ, οι εργαζόμενοι ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΕΕ, και άλλη μία σχετικά με την πολιτική κατάσταση στη Γαλλία (άνοδος ακροδεξιάς, αδυναμία απαντήσεων από την αριστερά).

Στην συνέχεια, στις 7.30μμ, θα δειξαχθεί ολομελειακή συζήτηση σχετικά με τα διδάγματα από την Ελληνική συμμετοχή στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ.

Τέλος, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, μετά το τέλος της ολομελειακής συζήτησης, στις 9.30μμ, περιλαμβάνει λαϊκό και κρητικό γλέντι με τη συμμετοχή του Ψαρογιώργη, αλλά και των Δ. Μυστακίδη, Ν. Τατασόπουλου και Μ. Κώτη.

Το Διεθνές αντιΕΕ Φόρουμ αποτελεί σημαντικό σταθμό στην οργάνωση της πάλης των λαών ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικά σήμερα, ειδικά στην Ελλάδα, σε μια περίοδο που αναδεικνύονται τα αδιέξοδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την επιμονή της στην συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό, είναι ανάγκη να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο πλατιά η συζήτηση για την ΕΕ αλλά και να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η πάλη για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κσι την ΕΕ.

Το Διεθνές αντιΕΕ Φόρουμ συνεχίζεται αύριο Σάββατο. Για το πλήρες πρόγραμμα πατήστε εδώ