Διαψεύδει το λιμενικό την “είδηση” που δεν μεταδόθηκε στην Ελλάδα

Με ανακοίνωση του το ελληνικό λιμενικό διαψεύδει τους ισχυρισμούς τουρκικών ΜΜΕ ότι επιχείρησε να βυθίσει φουσκωτό με πρόσφυγες.

Οι εξηγήσεις, τις οποίες μπορείτε να διαβαςετε παρακάτω, δείχνουν κατα τη γνώμη μας πειστικές και επιβεβαιώνουν επιφυλάξεις που είχαμε εκφράσει και εμείς.

iframe src=”http://www.cnnturk.com/player/embed/564ef24a6ce43613fc318ea7″ width=”600″ height=”433″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”>

Το ερώτημα ειναι γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ δεν είχαν μεταδοσει για δυο ημέρες μια πληροφορία που έπαιζε σχεδόν πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ;

Ζήτησαν εξηγήσεις από τις ελληνικές αρχές η λειτούργησαν και πάλι σαν γραφείο Τύπου του κρατικού μηχανισμού;

Η υπόθεση θυμίζει απελπιστικά τις καταγγελίες του Reuters για την τράπεζα Πειραιώς: Κανένα κανάλι δεν έπαιζε την είδηση αλλά όλα φιλοξένησαν την απάντηση του Σάλα που τα “μπουκώνει” με διαφημιστικά πακέτα και ενίοτε δάνεια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«1. Από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδονται κατηγορηματικά δημοσιεύματα ξένου τύπου και επεξεργασμένο οπτικοακουστικό υλικό ξένου ιστότοπου, σύμφωνα με τα οποία σκάφος του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. δήθεν επιχειρεί να βυθίσει λέμβο με πρόσφυγες. Άλλωστε είναι ανάξια διάψευσης η προσπάθεια μέλους πληρώματος, να τραβήξει κοντά στην πλευρά ενός μεγάλου πλοίου διάσωσης μία μικρή φουσκωτή λέμβο με τη χρήση ναυτικού γάντζου (δηλ. εργαλείου που σύμφωνα με τη διεθνή ναυτική τέχνη και πρακτική χρησιμοποιείται και γι’ αυτό το σκοπό), ενώ παρακείμενο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής συνέδραμε την επιχείρηση διάσωσης φωτίζοντας και διευκολύνοντας με προβολέα όλες τις ενέργειες.

2. Θεωρούμε τουλάχιστον αντιφατικό να εγκαλείται το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ότι δήθεν ακολουθεί τέτοιες πρακτικές, οι οποίες δεν συνάδουν με τις αξίες και τον πολιτισμό μας και είναι απολύτως κατακριτέες, τη στιγμή μάλιστα που το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή από τις αρχές του 2015 μέχρι και σήμερα έχει διασώσει μέσα από τη θάλασσα περίπου 90.000 πρόσφυγες, σε εκατοντάδες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

3. Επίσης διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι έλαβαν χώρα διάλογοι μεταξύ των Αρχηγών των δύο Ακτοφυλακών Ελλάδας και Τουρκίας όπως παρουσιάζονται σε δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου.»

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ