Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας και κατά της Ε.Ε στην Ευρώπη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες εναντίον της πολιτικής της Ε.Ε απέναντι στην Ελλάδα αλλά και των ωμών παρεμβάσεων ξένων οικονομικών κέντρων στην εκλογική διαδικασία πραγματοποιούνται τα τελευταία 24ωρα σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Στην Φρανκφούρτη διαδηλωτές του κινήματος Blockupy έβαψαν κόκκινο ένα από τα αστέρια του μνημείο του ευρώ, έξω από το κτίριο της ΕΚΤ.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή προγραμματίζονται αρκετές ακόμη συμβολικές κινητοποιήσεις με αφορμή τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες ότι χρησιμοποιήθηκαν εργαζόμενοι από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης σε συνθήκες που παραπέμπουν σε στρατόπεδα εργασίας. Τα υπόγεια του κτιρίου χρησιμοποιούνταν σαν κρατητήρια Εβραίων από τη Γκεστάπο.

εκτ

Στις Βρυξέλλες η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται και δεκάδες ακόμη οργανώσεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία ενάντια στα μνημόνια και την ανάμιξη ευρωπαίων αξιωματούχων σε εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Ελλάδας.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο Μαμαντού Μπα, ο πρώτος άνθρωπος που ενώ είχε λάβει άσυλο στην Ελλάδα έλαβε άσυλο και στο Βέλγιο καθώς οι τοπικές αρχές έκριναν ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω των συνεχών επιθέσεων που δεχόταν από την Ελληνική αστυνομία και τη Χρυσή Αυγή.

Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται αναφέρει:

«Πάνω από 300 διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τριάντα και πλέον πολιτικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών νεολαιών για διαδήλωση ενάντια στη ανάμειξη των ηγετών της ΕΕ στις ελληνικές εκλογές και υπέρ του δικαιώματος του ελληνικού λαού να τερματίσει τα μνημόνια.

Η διαδήλωση διέσχισε το φτωχότερο δήμο της πόλης (Saint-Josse) με έντονο μεταναστευτικό στοιχείο οπού ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στις απειλές της Τρόικας και υπέρ του ελληνικού λαού. Στη συνέχεια έκανε στάση μπροστά στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Γερμανίας στην ΕΕ όπου αναδείχτηκαν από δύο ομιλητές οι ευθύνες της κυβέρνησης Μέρκελ στη δημιουργία της κρίσης χρέους και το δικαίωμα της διαγραφής των χρεών. Η διαδήλωση έκλεισε μπροστά στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με παρεμβάσεις ελληνικών και βελγικών οργανώσεων της Αριστεράς.

Οι οργανωτές τόνισαν ότι για τα 9 δισ. ευρώ που η βέλγικη κυβέρνηση δάνεισε στην ελληνική μέσω της τρόικας, δε ρωτήθηκε ούτε ο βελγικός ούτε ο ελληνικός λαός. Τα κέρδη που βγάζει η βελγική κυβέρνηση από τους τόκους δε πηγαίνουν στο βελγικό λαό ο οποίος υπόκειται σε μειώσεις μισθών και περικοπές. Γι’αυτό και πρέπει να διαγραφεί αυτό το χρέος όπως και το επαχθές κομμάτι του βελγικού χρέους προς τις τράπεζες.

Το βεγλικό συνδικαλιστικό κίνημα εμποδίζει προς το παρόν την εφαρμογή του προγράμματος της κυβέρνησης Ch. Michel που θέλει να καταστρέψει όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις, να συρρικνώσει κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις και να διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες. Οι οργανωτές τόνισαν την ανάγκη μετάδοσης κοινωνικών και πολιτικών νικών του κινήματος κατά της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη».

μαμαντού μπα

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ