Δελτίο Τύπου

Για νέους ηθοποιούς, σπουδαστές, απόφοιτους, τελειόφοιτους, υποψήφιους δραματικών σχολών και για όσους θέλουν να εκφραστούν μέσα από την τέχνη της υποκριτικής.

Κατανόηση και πρακτική εφαρμογή των βασικών τεχνικών υποκριτικής, μέσα από σωματικές ασκήσεις.

1. ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ – ΘΕΩΡΙΑ

Τι λένε οι Konstantin Stanislavsky, Michael Chekhov, Stella Adler, Actors Studio-Lee Strasberg, Sanford Meisner, ποιος επηρέασε ποιον, ποιες οι διαφορές τους, ποια η κοινή τους βάση;
Γιατί γεννήθηκε η κάθε τεχνική και σε τι εξυπηρετούσε;
Πώς θα τις χρησιμοποιήσετε όταν και όπως πρέπει.

2. ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ – ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Εφαρμογή των τεχνικών υποκριτικής μέσα από σωματικές ασκήσεις.
Αυτά που θυμάται το σώμα είναι πάνω από κάθε θεωρία. Η θεωρία γίνεται σωματική εμπειρία. Η σωματική εμπειρία απαντάει αυτόματα σε κάθε απορία και ξεμπλοκάρει τα εργαλεία έκφρασής μας.
Τα εργαλεία της δουλειάς μας. Τα εργαλεία της ίδιας μας της ζωής.

3. ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ

Ακούστε το σώμα σας. Ποια τεχνική ακολουθεί;
Τι καινούριο υπάρχει σήμερα που μπορούμε να ενσωματώσουμε στις ήδη υπάρχουσες τεχνικές;
Ανακαλύψτε τη δική σας.

Info
Ημερομηνίες 2 Κυριακές: 9 & 16 Μαρτίου 2014
Ώρες 12:40 – 18:00
Χώρος Μυκηνών 11 , Κεραμεικός, Χώρος Συνθετικής Αυτογνωσίας Εύης Σύρου
Δηλώσεις Συμμετοχής [email protected] – 6932 610 903
Συνολικό Κόστος 35 € Η εξόφληση γίνεται την πρώτη Κυριακή, στην έναρξη του μαθήματος.
Βεβαίωση & Υλικό Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης & Υλικό: Σημειώσεις & Video για τις τεχνικές υποκριτικής.
Tips! Φορέστε άνετα ρούχα-φόρμες και έξτρα κάλτσες!

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΡΟΥ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Υποκριτική

Η Δήμητρα Σύρου γεννήθηκε στα Χανιά και είναι αριστούχος απόφοιτη της Δραματικής Σχολής “ΑΡΧΗ”, της Νέλλης Καρρά. Από το 2008, που αποφοίτησε, δουλεύει ως ηθοποιός. Το 2011 υπήρξε υποψήφια για το βραβείο “Μελίνα Μερκούρη”, για το ρόλο της στο μονόλογο «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie», σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου. Φέτος παίζει στο Vault, στην παράσταση “Ιράκ-9 Τόποι Επιθυμίας”, σε σκηνοθεσία Μαρίας Τσαρούχα.

Συνεργάστηκε με τον Πάρη Μαντόπουλο σε παραστάσεις Contact Improvisation και συμμετείχε σε ομάδα σωματικού θεάτρου. Έχει κάνει παραστάσεις για παιδιά και έχει συμμετάσχει σε ταινίες μικρού μήκους και σε σειρά στην τηλεόραση.

Σκηνοθεσία

Το 2012 συνσκηνοθέτησε με τον Μελέτη Γεωργιάδη, το Reunion, του David Mamet. To 2013 σκηνοθέτησε το κείμενο του Νίκου Αξιώτη & της Ελεάννας Σταθοπούλου, “Ψέματα ή αλήθεια, έτσι είν’ τα παραμύθια” και κέρδισε γι’ αυτή την παράσταση, με την ομάδα Mind The Gap, Βραβείο Κοινού & Επιτροπής στο Φεστιβάλ Χειροποίητου & Ανακυκλώσιμου Θεάτρου του Fabrica Athens.

Διδασκαλία

Από το 2010 παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα υποκριτικής. Από το 2012 διδάσκει στο τμήμα Θεάτρου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού IlioupolisOnLine, στην Ηλιούπολη και κάνει σεμινάρια υποκριτικής στο “Acting How?”, στον Κεραμεικό. Από το 2013 διδάσκει υποκριτική σε ετήσια βάση σε δύο ομάδες του “Acting How?”, που οργανώνει η ίδια.

Σεμινάρια

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Method Acting της Μαρίας Τσαρούχα, Στανισλάβσκι & Μιχαήλ Τσέχωφ της Λένας Φιλίπποβα, Ακροβατικού Θεάτρου της Ελισάβετ Αραβίδου, Contact Improvisation του Πάρη Μαντόπουλου, Σωματικού Θεάτρου του Σταμάτη Ευσταθίου, Υποκριτικής της Ελένης Βλαστάρα και του Γιάννη Ζημιανίτη, Ορθοφωνίας & Τεχνικών Αναπνοής της Έλλης Κασδρά, τραγουδιού στο Ωδείο Αλέξανδρου Παπαδημητρίου.

Άλλες δραστηριότητες

Ήταν αθλήτρια ενόργανης, ρυθμικής γυμναστικής και βόλεϊ. Έχει κάνει κολύμβηση, ιστιοπλοΐα, rollers skating και χορό. Ήταν προγραμματίστρια με MCSD πιστοποίηση της Microsoft και καθηγήτρια Αγγλικών.

CLOSE
CLOSE