Μέσα στον ορυμαγδό δηλώσεων για την υπόθεση Κατρούγκαλου ένα tweet του δημοσιογράφου Βασίλη Χιώτη πιστεύουμε ότι δεν έλαβε την προσοχή που του αρμόζει.

Ένας δημοσιογράφος, έλεγε ο άνθρωπος που κατηγορείται από τον Κατρούγκαλο ότι εκτελεί συμβόλαια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, «δεν αποκαλύπτει ποτέ από την αρχή όλα τα στοιχεία που έχει».

«Από που προκύπτει αυτός ο κανόναςτης δημοσιογραφίας» αναρωτήθηκε πολύ σωστά ο έμπειρος ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον, Αποστόλης Ζουπανιώτης. Αλήθεια από που;

Ο δημοσιογράφος οφείλει να προστατεύει τις πηγές του από τις αρχές, όχι τις πληροφορίες του από το κοινό. Αυτοί που δίνουν τμήμα των πληροφοριών τους είναι συνήθως χαρτοπαίκτες ή εκβιαστές.

Ιστορικά τα μόνα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ που δημοσιεύονται «σε συνέχειες» είναι είτε αυτά που δεν χωράνε σε ένα φύλλο εφημερίδας (π.χ αποκαλύψεις από Wikileaks) είτε αυτά στα οποία η πηγή δίνει τις πληροφορίες σταδιακά (π.χ υπόθεση Watergate). Δημοσιογράφο όμως που να απειλεί δημοσίως ότι έχει και άλλες πληροφορίες τις οποίες δεν δημοσίευσε, μόνο στην Ελλάδα βρίσκουμε.

Α.Χ

CLOSE
CLOSE