Δεν πουλάμε το λιμάνι μας λένε οι κάτοικοι της Σκιάθου

Την άμεση απομάκρυνση του λιμανιού της Σκιάθου από το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ ζητά η επιτροπή αγώνα για το μέλλον του λιμένα της Σκιάθου.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
-Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στη δημιουργία μιας υπερμεγέθους, αντιαναπτυξιακής, περιβαλλοντικά καταστροφικής και αντιλειτουργικής Μαρίνας στο λιμάνι της Σκιάθου.

-Είμαστε υπέρ μιας ορθολογικής και βιώσιμης ανάπτυξης του λιμανιού μας, που θα στοχεύει στην ευημερία των κατοίκων.

-Είμαστε ενάντια στην υλοποίηση της Μαρίνας που προτείνεται με το ΦΕΚ 799/1999 και ζητάμε την ακύρωση της χωροθέτησής της.

-Είμαστε ενάντια στην ένταξη του λιμανιού μας στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ και ζητούμε την αποδέσμευσή του από αυτό, για να παραμείνουν στον Δήμο μας και στους κατοίκους του νησιού οι σημαντικοί του πόροι.

Προς τις Δημοτικές Αρχές, τους κατά τόπους οργανισμούς, τους φορείς και τους δημότες των περιοχών που χωρίς να ενημερωθούν, χωρίς να ερωτηθούν, χωρίς να συμμετέχουν σε κανενός είδους διαβούλευση ή έστω συζήτηση, είδαν τους τόπους τους να εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα επενδυτικό μεν κατά το όνομα, καταστροφικό δε κατά την ουσία.

Σε όλους εκείνους που πιστεύουν στη δύναμή τους, θέλουν να προσπαθήσουν και να αγωνιστούν, για να αποτρέψουν μια ζοφερή προοπτική για την πατρίδα τους και να επιτύχουν την αποδέσμευσή τους από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η Επιτροπή Αγώνα για το Μέλλον του Λιμένα της Σκιάθου καλεί όλους εσάς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε από κοινού για ορθολογική, ρεαλιστική και σύγχρονη ανάπτυξη που θα βασίζεται στην ιδιομορφία του κάθε τόπου, θα σέβεται το κοινωνικό, πολιτιστικό και αισθητικό περιβάλλον της κάθε περιοχής και θα στοχεύει στην ευημερία των κατοίκων της.

Επικοινωνήστε μαζί μας. Δεν είστε μόνοι και δεν είμαστε μόνοι, αλλά δεν μας περισσεύει κανείς. Είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα για το δίκαιο αίτημά μας να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα του οίκου μας, να απολαμβάνουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση και να μπορούμε να προσφέρουμε γενναιόδωρα τη φιλοξενία μας.

Επιτροπή Αγώνα για το Μέλλον του Λιμένα της Σκιάθου

Η Επιτροπή συστάθηκε για να αγωνιστεί και να στηρίξει τη ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ (όπως αυτή εκφράστηκε δια στόματοςτου Δημάρχου Σκιάθου, κ. Ν. Πλωμαρίτη) ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΕΚ 799 ΤΟΥ 1999 καθώς και για την ευρύτερη ορθολογική ανάπτυξη του Λιμένα της Σκιάθου στο σύνολό του.

Κολιάκος Δημήτριος
Μανιώτης Χαράλαμπος
Μουτζούρης Κωνσταντίνος
Συμιακάκη Δέσποινα
Τασατζής Γεώργιος
Τσώμος Ιωάννης
Τα μέλη της Επιτροπής

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ