Η μεγάλη οικογένεια της δεξιάς σε φωτογραφία του 1982

Δεν είναι χρυσαυγίτης ο Κορμικιάρης, είναι νεοδημοκράτης λέει η… Χ.Α

Μεγάλη διαμάχη έχε ξεσπάσει ανάμεσα σε αυτό που κάποτε ο Ψωμιάδης αποκαλούσε «αδελφά κόμματα» της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής, σχετικά με την πολιτική ταυτότητα του Πέτρου Κορμικιάρη – του υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο οποίος προκάλεσε κατακραυγή με την επίθεση που πραγματοποίησε εναντίον της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

7FEEC1F31EA8D6F520D7D594402DB23B

Σε ανακοίνωσή της η ναζιστική οργάνωση του Μιχαλολιάκου αναφέρει ότι “ο εν λόγω υπάλληλος, Πέτρος Κορμικιάρης ουδεμία υπαλληλική ή άλλη σχέση έχει με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον, δεν υπάρχει εταιρεία xryshaygh.com, όπως δηλώνει στην κοινωνική ιστοσελίδα του” (σ.τ.σ εννοείται μάλλον η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης).

Η Χρυσή Αυγή αναφέρεται στην πρόσληψη Κορμικιάρη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την παρουσία του σε εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔ αλλά και τη βράβευσή του από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Ευ. Αβέρωφ.

Η ιστορία πάντως φαίνεται ότι παίζει περίεργα παιχνίδια αποκαλύπτοντας τις σχέσεις στελεχών της ΝΔ με το σημερινό ναζιστικό παρακράτος. Θυμίζουμε ότι επί προεδρίας Αβέρωφ, όταν δηλαδή βραβεύτηκε ο Κορμικιάρης, δημιουργήθηκαν τα τάγματα εφόδου των Κεντάυρων και των Ρέιντζερς. Επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ ήταν τότε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, εξάδελφος του σημερινού αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Και επειδή η «οικογένεια» της ελληνικής δεξιάς είναι πολύ μικρή ο Βασίλης Μιχαλολιάκος αντικαταστάθηκε τελικά στην ΟΝΝΕΔ από τον Μεϊμαράκη με τον ίδιο τρόπο που ο Μάκης Βορίδης αντικατέστησε (με εντολή του δικτάτορα Παπαδόπουλου) τον Νίκο Μιχαλολιάκο στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ.

kormikiaris-2

*Στην αρχική εκδοχή του κειμένου αναφέρθηκε εκ παραδρομής ότι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι αδελφός του Νίκου Μιχαλολιάκου ενώ είναι ξαδέλφια

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ