ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Γ.Πλειός: «Δεν είναι αριστερό το μοντέλο της νέας ΕΡΤ»

Αναδημοσίευση από το Κόκκινο

Σκληρή κριτική για τον τρόπο λειτουργίας της νέας ΕΡΤ ασκεί στην κυβέρνηση, μιλώντας στο Κόκκινο, ο πρόεδρος του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Πλειός, με αφορμή και την επιλογή νέων προσώπων στην διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Γ. Πλειός: «Το μοντέλο της νέας ΕΡΤ διατηρεί την εξάρτηση από την κυβέρνηση και δεν επιτελεί άνοιγμα στην κοινωνία των πολιτών»
«Η δημόσια ράδιο – τηλεόραση πάντα κινδύνευε από την πολιτική εξουσία και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, γι αυτό ήταν πολύ σωστή η προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για άνοιγμα της δημόσιας τηλεόρασης στην κοινωνία, κάτι το οποίο βρίσκεται σε αντίφαση με το σημερινό σχέδιο λειτουργίας της νέας ΕΡΤ», τόνισε ο καθηγητής Μ.Μ.Ε, Γιώργος Πλειός. Ενώ συμπλήρωσε λέγοντας, «οι επιλογές είναι προαποφασισμένες και δείχνουν προσανατολισμό στην ανταγωνιστικότητα ιδιωτικού τύπου».

«Ο κόσμος αισθάνεται απογοήτευση διότι χάνεται μια χρυσή ευκαιρία για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, αφενός γιατί η ιδιωτική τηλεόραση καταρρέει και θα μπορούσε μια ποιοτική ΕΡΤ να καλύψει τις ανάγκες του κοινού, αφετέρου γιατί το πλαίσιο λειτουργίας της νέας ΕΡΤ, βαδίζει σε λάθος δρόμο», συμπλήρωσε.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ