Δελτίο τύπου – Καλλιτεχνική ομάδα Ήριννα / Compagnie Erinna

Παρίσι, Γαλλία. 24.3.2015.

H καμπάνια αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό και τη νέα κυβέρνησή του που τιτλοφορείται : « Mε τους Έλληνες ! » (« Avec les Grecs ! ») ξεκίνησε στη Γαλλία το Γενάρη του 2015 με πρωτοβουλία κινημάτων, κομμάτων, πολιτιστικών, οικολογικών, φεμινιστικών και λοιπών συλλόγων, καθώς και συνδικάτων.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αυτής :

Το Σάββατο 28 Μάρτη 2015 η Μάνια Παπαδημητρίου, βραβευμένη ελληνίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης, πρώην βουλευτής του Σύριζα και η Αναστασία Πολίτη, σκηνοθέτης – ηθοποιός, υπεύθυνη της καλλιτεχνικής ομάδας Ήριννα (Compagnie Erinna) με έδρα το Παρίσι, συμμετέχουν σε εκδήλωση που γίνεται στη γαλλική πρωτεύουσα με ανάγνωση ποιημάτων, κατάθεση εμπειριών, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, συζήτηση με το κοινό και δείπνο. H εκδήλωση εστιάζει στην αλληλεγγύη με τον ελληνικό λαό και τις γυναίκες του, στις Παλαιστίνιες γυναίκες καθώς και στις Γαλλίδες εργαζόμενες που έχουν ανοιχτά μέτωπα ενάντια στη λιτότητα που μαστίζει πλέον και τη Γαλλία. Διοργανώνεται απο το φεμινιστικό σύλλογο « Γυναίκες για την ισότητα » (Femmes Egalité, με πρόεδρο την Ά. Αζαριά, βλέπε συνημμένη πρόσκληση). H εκδήλωση διαρκεί 4 με 9 μμ, το μέρος που αφορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί γύρω στις 6μμ. (124, rue de Bagnolet, Paris 20e métro : Alexandre Dumas ou Porte de Bagnolet).

Την Παρασκευή 27 Μάρτη 2015 η Μάνια Παπαδημητρίου, η Αναστασία Πολίτη και η γαλλίδα ιστορικός και συγγραφέας Ζοέλ Φοντέν (Joëlle Fontaine), συμμετέχουν σε στρογγυλή τράπεζα και συζήτηση με το κοινό που γίνεται στο παρισινό προάστειο Ναντέρ με τίτλο : “Ελλάδα, ποιό μέλλον για το λαό ; ” Η εκδήλωση περιλαμβάνει εισήγηση στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, απο την εποχή της Αντίστασης, τον Εμφύλιο, τη Δικτατορία και τη μετέπειτα εποχή έως σήμερα, με ειδική μνεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Θα αναπτυχθούν θέματα όπως οι οφειλές της Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας και η επερχόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής. Διοργανώνεται απο τον πολιτιστικό σύλλογο Λεζοράνζ (Les Oranges) με πρόεδρο τον κοινωνιολόγο M. Κακί , στις 7.30 μμ στη δημοτική αίθουσα Αγκορά (Agora, 20 rue de Stalingrad, 92000 Nanterre, RER A – Nanterre Ville).

Και στις δύο εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη και οι παρεμβάσεις θα γίνουν στα γαλλικά και στα ελληνικά. Η ενημέρωση της γαλλικής κοινής γνώμης αλλά και της ελληνικής διασποράς στη Γαλλία για το τί συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα, για τις μάχες που έχει δώσει και εξακολουθεί να δίνει ο λαός της είναι το ζητούμενο. Οι εκδηλώσεις θα αναμεταδοθούν στη ραδιοφωνική εκπομπή « Ελλάδα, αντίσταση και ανατροπή » (« Grèce / résistances ! », βλέπε συν.) που προτείνει εθελοντικά στο γαλλικό εναλλακτικό ραδιόφωνο RFPP στα 106, 3 FM κάθε τέταρτη Πέμπτη του μήνα 7μμ – 8.30μμ ώρα Γαλλίας η καλλιτεχνική ομάδα Ήριννα που συμμετέχει στην καμπάνια “Με τους Έλληνες ! ” .

Πληροφορίες : 0033(0)601286648 [email protected]

Anastassia Politi – Compagnie Erinna / Grèce : résistances !

c/o Maison des associations de Paris 10e BP 65, 206, quai de Valmy 75010 Paris-France.