Β. Κορέα

Β. Κορέα: Δεν τη SONY τίποτα

Νέες κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας, αυτή τη φορά με πρόσχημα την διαδικτυακή επίθεση που υποτίθεται ότι πραγματοποιήσει η Πιονγκ Γιανγκ στην εταιρεία Sony, αποφάσισε ο Λευκός Οίκος. Με απώτερο στόχο την αποδυνάμωση ενός ακόμη συμμάχου του Πεκίνου, ο Ομπάμα διεύρυνε τη λίστα των βορειοκορεάτικων υπηρεσιών και αξιωματούχων με τους οποίους απαγορεύεται οποιουδήποτε είδους επαφή ενώ έστειλε στις ελληνικές καλένδες το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της Βόρειας Κορέας από την αμερικανική λίστα των χωρών «που προωθούν την τρομοκρατία.

Ειδικοί σε θέματα δικτύων αναφέρουν ότι η Βόρεια Κορέα δεν διαθέτει την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό για μια τέτοια επίθεση (αν και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να έδρασε με τη βοήθεια της Κίνας) και πως σε κάθε περίπτωση η Ουάσιγκτον δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις καταγγελίες της.

Μέχρι στιγμής πάντως μοναδικός κερδισμένος είναι οι παραγωγοί της μετριότατης ταινίας «Η Συνέντευξη» που υπεκλάπη από τους υπολογιστές της Sony και σαρώνει στα ταμεία λόγω της προβολής που έλαβε στα διεθνή ΜΜΕ.

 

Άρης Χατζηστεφάνου

Εφημερίδα ΠΡΙΝ 4/1/2015

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ