Βορίδης: Αφού μισώ τους Παλαιστίνιους γιατί με λέτε αντισημίτη

Απόδειξη ότι η ελληνική ακροδεξιά μπορεί να είναι ταυτόχρονα αντισημιτική αλλά και φιλοϊσραηλινή, αποτελεί η απάντηση που έδωσε ο Μάκης Βορίδης στις κατηγορίες που δέχθηκε από τον επικεφαλής της διεθνούς οργάνωσης κατά του αντισημιτισμού, Anti Defamation League, Εϊμπρααμ Φόξμαν.

Μιλώντας με τον Σαμαρά ο Φόξμαν εξέφρασε «τη λύπη και την ανησυχία του για τον διορισμό του κ. Μάκη Βορίδη στη θέση του υπουργού Υγείας».

Απαντώντας, ο πρώην επικεφαλής της χουντικής νεολαίας ΕΠΕΝ, σημείωσε ότι ο ίδιος αντιτάχθηκε στην απόκτηση status μέλους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, το οποίο επιζητούσε η Παλαιστινιακή Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι στα χρόνια της παραμονής του Βορίδη στο ακροδεξιό ΛΑΟΣ, το κόμμα του Καρατζαφέρη είχε πραγματοποιήσει στροφή 180 μοιρών για να βρεθεί στο πλευρό του κράτους του Ισραήλ. Παρόμοια στάση ακολουθούσαν τότε και τα περισσότερα ακροδεξιά και φασιστικά κόμματα της Ευρώπης.

Αυτό δεν εμπόδισε φυσικά τον Βορίδη να ταυτίζεται πολιτικά και ιδεολογικά με δηλωμένους αντισημίτες όπως ο Πλεύρης αλλά και ο Γάλλος φασίστας Ζαν Μαρί Λε Πεν.

Στη συνέντευξή του πάντως στην Καθημερινή ο Εϊμπρααμ Φόξμαν επιχειρεί για άλλη μια φορά να ταυτίσει με τον αντισημιτισμό κάθε κριτική που ασκείται στα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που πραγματοποιεί το κράτος του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων και αρκετών ακόμη λαών της Μέσης Ανατολής.

Παρακολουθείστε το ντοκιμαντέρ του INFOWAR για τη δημιουργία της «βιομηχανίας του Ολοκαυτώματος» από το Ισραηλινό λόμπι.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ