Αφορολόγητο για το 95% των Ελλήνων υπόσχεται η ΝΔ;

Με ανακοίνωσή του το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζει την «προγραμματική δήλωση», που όπως υποστηρίζει, έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να φορολογεί όσους δηλώνουν Χριστιανοί.

Αν και σχετική προγραμματική δήλωση φυσικά δεν υπάρχει η ανακοίνωση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με δεδομένο ότι σύμφωνα με έρευνα της Metron Forum της Metron Analysis* που δημοσιεύθηκε το Δεκέμβριο του 2011, το 95% των Ελλήνων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Διαφοροποιώντας τη θέση της από τις υποτιθέμενες προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ υπονοεί άραγε ότι αυτή δεν θα επιβάλλει φορολόγηση στο 95% του πληθυσμού;

Γιατί μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι δεν φορολογείται μόνο η εκκλησία και οι εφοπλιστές (με αποφάσεις της χούντας και τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής).

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ (είναι αληθινή παρά το γεγονός ότι αντιγράφει σημεία από σχετικές ανακοινώσεις που εκδίδονται στη Σαουδική Αραβία):

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις δηλώσεις του υπευθύνου Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ Ι. Αμανατίδη ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο υπεύθυνος Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Αμανατίδης αποκάλυψε σήμερα το πρωί (ΣΚΑΪ TV) ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος.
Δικαίωμα του.
Όμως, ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας, γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το βουλευτή του.
Υπενθυμίζουμε ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, όπως πρόσφατα το παρουσίασε στον Ελληνικό λαό ο κ. Τ. Κουράκης.
Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος».

* Σε έρευνα της Κάπα Research την ίδια περίπου περίοδο μόνο το 56,3% απάντησε ότι πιστεύει στο θεό

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ