Απάτη τα στοιχεία δημοσκόπησης υπέρ του ΝΑΙ όπως παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ

Να στραφεί νομικά εναντίον των ΜΜΕ που αναπαράγουν τμηματικά αποτελέσματα δημοσκόπησης αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα, απειλεί η GPO με ανακοίνωσή της

Αυτό δεν εμπόδισε το σύνολο σχεδόν των κυρίαρχων ΜΜΕ να συνεχίσουν να αναπαράγουν τα ίδια παραπλανητικά στοιχεία, που δίνουν προβάδισμα στο ΝΑΙ, και μετά την ανακοίνωση της εταιρείας – χωρίς μάλιστα καμία αναφορά σε αυτή.

Αρκετές ώρες μετά την ανακοίνωση η “είδηση” ότι το ΝΑΙ προηγείται βρισκόταν ακόμη σε site μεγάλων εφημερίδων όπως το Έθνος του Μπόμπολα και το Πρώτο Θέμα

protothemaethnos

Αναλυτικά η ανακοίνωση της GPO.

Εν αγνοία της GPO και χωρίς την παραμικρή συμμετοχή της εταιρίας, δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα ενημέρωσης αποσπασματικά ευρήματα τμήματος έρευνας σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Για το γεγονός αυτό, η GPO δηλώνει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη και θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία των συμφερόντων της.
Επισημαίνουμε ότι ο νόμος επιτρέπει την ενημέρωση των πολιτών με τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων ερευνών – δημοσκοπήσεων. Αυτό όμως πρέπει να γίνεται με υπεύθυνο και ολοκληρωμένο τρόπο και τη συμμετοχή των εταιριών δημοσκοπήσεων, όπως ο νόμος ορίζει. Αυτό ισχύει πάντοτε, αυτό πρέπει να ισχύσει και τώρα μπροστά σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση του ελληνικού λαού.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ