Αν οι Κινέζοι είχαν χιούμορ θα καταδίκαζαν την πώληση του ΟΛΠ όπως οι Συριζαίοι

Τελικά αυτή την πώληση του ΟΛΠ δεν την ήθελε κανένας.

Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι, λέει, εξοργισμένη και έπεσε από τα σύννεφα.

Ο Δρίτσας δεν παρέστη στην τελετή πώλησης καταδικάζοντας την απόφαση (παρενθετικά να σημειώσουμε ότι αν παρευρίσκεται μόνο σε ότι συμφωνεί η συνεργασία με το Ισραήλ πρέπει να τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, αφού ταξίδεψε στο Ισραήλ με τον Τσίπρα). Μάλλον έχει μπερδέψει τον ΟΛΠ με την PLO.

Ο υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης επίσης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση για τον ΟΛΠ κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα – ο οποίος βέβαια απλώς εκτελούσε τις εντολές του Τσίπρα.

Οι νεοφιλελεύθεροι επίσης θα έπρεπε, αν είχαν στοιχειώδη αξιοπρέπεια, να καταδικάσουν την πώληση αφού το λιμάνι καταλήγει στο κινεζικό κράτος – το οποίο εκτός του ότι είναι “κομμουνιστικό”, όπως νομίζουν ακόμη, δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τις εγκαταστάσεις με την επιτυχία που θα το έκανε ο ιδιωτικός τομέας.

Τελικά δηλαδή ποιος την αποφάσισε αυτή την πώληση; Στα βιβλία, για να παραφράσουμε τον Μπρεχτ, δε βρίσκεις παρά των πρωθυπουργών τα ονόματα… Οι πρωθυπουργοί κουβαλήσαν τ’ αγκωνάρια;

Για αυτό επιμένουμε πως είναι επιτακτική ανάγκη να καταδικάσουν και οι Κινέζοι των πώληση. Διαφορετικά μπορεί να παρεξηγηθούν οι οικοδεσπότες τους.

Αρης Χατζηστεφάνου

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ