Ανοιχτή στήριξη στην ισραηλινή κατοχή από Τσίπρα

Πλήρη ταύτιση απόψεων με την ακροδεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με τα προϊόντα του Ισραήλ που παράγονται σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, σύμφωνα με την ισραηλινή ηλεκτρονική έκδοση The Times of Israel.

Προκειμένου μάλιστα να εκφράσει την απόλυτη στήριξη της στην ισραηλινή κατοχή η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να έρθει σε σύγκρουση με σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή οδηγία όλα τα προϊόντα που παράγονται σε εβραϊκούς οικισμούς που βρίσκονται πέρα από τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα του 1967 πρέπει να αναγράφουν ότι κατασκευάζονται στη Δυτική Οχθη (σε ισραηλινούς οικισμούς) και όχι  με το γνωστό το Made in Israel.

Όπως αποκάλυψε η έκδοση Times of Israel, λίγο μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο Ισραήλ (όπου για πρώτη φορά αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ σαν “ιστορική πρωτεύουσα” των Ισραηλινών) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με επιστολή του στον Νετανιάχου δήλωσε τη διαφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την ευρωπαϊκή οδηγία.

Ανανέωση: Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι το δημοσίευμα των Times of Israel δεν ευσταθεί

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ