χαλκιδική

Ανακοίνωση νεολαιών Χαλκιδικής για τη μεγάλη διαδήλωση

«Μόνο εκείνοι αξίζουν να έχουν ελευθερία, που είναι έτοιμοι να αγωνίζονται καθημερινά γι’ αυτήν»

Στη πορεία (23/8) στις Σκουριές για άλλη μια φορά οι διαδηλωτές δεν κατάφεραν να πλησιάσουν κοντά στο εργοτάξιο και δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν την καταστροφή που εντατικά συντελείται. Η αστυνομία, προστάτης της Εταιρείας, παραταγμένη πολύ μακριά από την είσοδο του εργοταξίου, φρόντισε να καταστήσει σαφές από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα μας άφηνε να πλησιάσουμε. Για τον λόγο αυτόν μας έπνιξε στα χημικά. Συνήθης πρακτική στις Σκουριές η προστασία μιας παράνομης εταιρείας και η βίαιη καταστολή όσων διαμαρτύρονται για τη ζωή τους. Την ίδια μέρα, οι τραμπούκοι υπάλληλοι της Εταιρείας στο Παλαιοχώρι επιτέθηκαν στον συνδικαλιστή εκπαιδευτικό και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γ. Λαθήρα και σε μία ακόμα εκπαιδευτικό.

Η αιτία για την επίθεση αυτή ήταν, σύμφωνα με τους δράστες, το μπλουζάκι sos Χαλκιδική που φορούσαν οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου, απόδειξη ότι κατευθύνονταν στην πορεία στις Σκουριές. Οι υπάλληλοι της Εταιρείας, τους έσπασαν το αυτοκίνητο, τους χτύπησαν και τους εξύβρισαν με πρωτοφανή χυδαιότητα. Εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους αυτούς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους έμμισθους τραμπούκους της Εταιρείας. Ο παραλογισμός όμως της χθεσινής ημέρας κορυφώθηκε, αφού μετά τη λήξη της πορείας στις Σκουριές η αστυνομία –που ξέχασε να στραφεί εναντίον όσων τραμπούκισαν δύο ανθρώπους που απλώς πέρασαν από έναν δημόσιο δρόμο-συνέλαβε ένα ολόκληρο λεωφορείο!

Με ξύλο τα ΜΑΤ κατέβαζαν τους ανθρώπους από λεωφορείο που βρισκόταν στο σημείο της πορείας, έσπασαν το πόδι μιας κοπέλας και τελικά οδήγησαν στην Ασφάλεια Πολυγύρου 75 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης. Στέλνουμε για άλλη μια φορά ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε και να σταματήσουμε, αν δεν κλείσει οριστικά η καταστροφική «επένδυση» στις Σκουριές. Δεν πρόκειται να καμφθούμε από τις πρακτικές της αστυνομίας –με την κρατική ανοχή- και τις πρακτικές των υπαλλήλων της Ελληνικός Χρυσός. Δεν πρόκειται να πεισθούμε με λόγια και χαρτιά, αλλά απαιτούμε οριστικές και αμετάκλητες λύσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 18 Αυγούστου διεξάγεται στην Ιερισσό το κάμπινγκ Beyond Europe, για πρώτη φορά. Όλες αυτές τις ημέρες, πέρα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι κάτοικοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι δίνουν τους δικούς τους αγώνες στις χώρες τους. Αυτό που έγινε εύκολα αντιληπτό ήταν ότι οι αγώνες για γη και ελευθερία δεν έχουν σύνορα. Σύνορα όμως δεν έχει και η αλληλεγγύη.

Επιτροπή Νεολαίας Ιερισσού, Νέων Ρόδων και Ουρανούπολης κατά της εξόρυξης χρυσού.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ