«Ακροδεξιός» επιτέθηκε σε Λαπαβίτσα – Τσανάκα

Στον ακροδεξιό χώρο ανήκει ο νεαρός που πέταξε δυο αυγά στους υποψηφίους Κώστα Λαπαβίτσα και Αλεξάνδρα Τσανάκα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.
Πρόκειται όπως σημειώνεται για άτομο γνωστό στην τοπική κοινωνία από παρόμοια περιστατικά – το οποίο μάλιστα δεν κατάλαβε ούτε καν σε ποια συγκέντρωση βρέθηκε.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως η έκταση που έλαβε το ασήμαντο περιστατικό από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία μάλιστα στους τίτλους τους αναφέρουν ψευδώς ότι επίθεση πραγματοποιήθηκε από περισσότερους δράστες.

ethnos

iefimeridaskai

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές, με μαζική προσέλευση, στην πλατεία Καπνεργάτη, η πρώτη πολιτική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας Καβάλας, με ομιλητή τον Κώστα Λαπαβίτσα, ο οποίος παρουσίασε το εναλλακτικό πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, την καταπολέμηση της ανεργίας και την στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων, με εργαλείο το εθνικό νόμισμα. «Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να κυνηγάει την ουρά της, προσπαθώντας να αποπληρώσει το χρέος», επεσήμανε ο κ. Λαπαβίτσας ενώ ανέλυσε διεξοδικά και τους άλλους άξονες του εναλλακτικού σχεδίου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την εθνικοποίηση των τραπεζών και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Απάντησε, τέλος, σε πλήθος ερωτήσεων που του απηύθυναν πολίτες, καθώς το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και, όπως φάνηκε, η Λαϊκή Ενότητα είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει ένα πειστικό σχέδιο για διέξοδο από τον ασφυκτικό κλοιό των μνημονίων και της λιτότητας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν και οι δύο βουλευτές Καβάλας, Ηλίας Ιωαννίδης και Αλεξάνδρα Τσανάκα, που ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα της Λαϊκής Ενότητας.

Σχετικά με το επεισόδιο
Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης και ενώ έκαναν δηλώσεις σε δημοσιογράφους, ο κ. Λαπαβίτσας και η κ. Τσανάκα δέχθηκαν φραστική επίθεση από νεαρό, ο οποίος πέταξε και αβγά εναντίον τους, κατηγορώντας τους για «κωλοτούμπες». Ο δράστης είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία από ανάλογα περιστατικά και ανήκει στον ακροδεξιό χώρο, ενώ είναι προφανές από όσα εκστόμισε, ότι ήταν σε πλήρη σύγχυση και δεν γνώριζε καν ποιός πολιτικός χώρος διοργάνωνε την εκδήλωση, ούτε πού απηύθυνε τις κατηγορίες αυτές. Το περιστατικό είναι ενδεικτικό της σύγχυσης και του αποπροσανατολισμού που έχει επιφέρει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, η συμπόρευση των αστικών κομμάτων στην κατεύθυνση της εφαρμογής των μνημονίων, γεγονός που πλήττει την Δημοκρατία και ενισχύει την εντύπωση σε ένα μέρος της κοινωνίας ότι «όλοι ίδιοι είναι».
Οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας – όποια πολιτική κριτική και να θέλει να τους ασκήσει κανείς – προφανώς και δεν μπορούν να κατηγορηθούν για «κωλοτούμπες», καθώς, υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους τις πολιτικές αξίες και το πρόγραμμα με το οποίο εκλέχτηκαν και την λαϊκή εντολή που έλαβαν από τον ελληνικό λαό.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ